Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Участь вчених Інституту зернових культур НААН у Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку виробництва кукурудзи» Республіки Казахстан 29.09.2016

Участь вчених Інституту зернових культур НААН у Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку виробництва кукурудзи» Республіки Казахстан

20 – 22 вересня 2016 року на базі провідного господарства з виробництва зерна кукурудзи ТОО «Нур-Агро» спільно з адміністрацією Енбекшиказахського району Алматинської області Республіки Казахстан за участю селекційно-насінницької компанії Казахстану ТОО «Будан» та ТОО «Нур-Агро» було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасний стан та перспективи розвитку виробництва кукурудзи». У конференції прийняли участь вчені Інституту зернових культур НААН, спеціалісти з РФ, Угорщини, вчені Казахстану, місцеві сільськогосподарські виробники, представники компаній з виробництва пестицидів, добрив та біопрепаратів.

На пленарній частині виступив Черенков А. В. з докладом «Інновації Інституту зернових культур в реалізації програми виробництва зерна в історичному аспекті». У дискусійній частині заходу Черчель В. Ю. представив основні досягнення Інституту зернових культур в сучасній селекції сільськогосподарських рослин та висвітлив проблеми впровадження їх у виробництво із демонстрацією 16 гібридів кукурудзи в польових умовах. Учасники конференції відвідали виробничі поля ТОО «Нур-Агро», кукурудзо-калібрований завод ТОО «Будан» та учбово-дослідне господарство «Саймасай» Казахського національного аграрного університету.

Як доповідачі, так і учасники конференції, що прийняли участь в обговоренні проблем, висловили свої пропозиції та побажання щодо необхідності відновлення співпраці між вченими Казахстану і України в області селекції, насінництва та технологій вирощування зернових культур. Запропоновано впроваджувати селекційні доробки України в сільськогосподарське виробництво Казахстану. 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: