Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Свято гуцульського коня 28.09.2016

Свято гуцульського коня

На базі НВА «Племконецентр» 23-25 вересня 2016 року відбулося Свято гуцульського коня-2016. У програмі свята - Міжнародна науково-практична конференція: «Актуальні напрями розвитку конярства України і Європи» та ХІ конкурс коней гуцульської породи.

У конференції прийняли участь представники вітчизняних наукових закладів: Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН, Інституту тваринництва НААН, Національного університету біоресурсів і природокористування України, ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», Луганського національного аграрного університету. Закордонні наукові установи представляли учасники з Польщі, а саме з Zakładu Doświadczalnego Instytutu Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy Odrzechowa (ZDIZ-PIB Odrzechowa) та Dział Ochrony Zasobów Genetycznych Zwierząt Instytutu Zootechniki Państwowego Instytutu Badawczego w Balicach koło Krakowa.

З вітальним словом виступили: Спаський Габрієл Васильович - директор Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН, та Владислав Брейта - директор Дослідного інституту зоотехнії в Оджеховій (Польща).

На конференції розглядалися актуальні проблеми наукового забезпечення та перспективи розвитку конярства, а саме - реалізація польсько-української стратегії відродження гуцульського коня в природному середовищі, сучасний стан розвитку конярства в Карпатському регіоні України відповідно до вимог Гуцульської Міжнародної Федерації (HIF), питання збереження генофонду, селекції та годівлі коней.

Учасники конференції відвідали сучасну конеферму НВА «Племконецентр», де ознайомилися з перспективною технологією вирощування коней гуцульської породи.

На ХІ конкурсі коней гуцульської породи було проведено екстер’єрну оцінку коней та випробування на спеціально облаштованому іподромі «Гуцульські стежки».

Переможці та учасники були нагороджені кубками, медалями, дипломами та цінними подарунками.

Дана зустріч дала можливість фахівцям з різних країн та міст України обговорити актуальні питання розвитку конярства.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: