Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Нарада з керівниками ДПДГ мережі НААН щодо результатів роботи в галузі тваринництва 27.09.2016

Нарада з керівниками ДПДГ мережі НААН щодо результатів роботи в галузі тваринництва

22 вересня 2016 р. у м. Христинівка, що на Черкащині, відбулась нарада з керівниками дослідних господарств мережі НААН за участі віце-президента НААН Бащенка М.І. і академіка-секретаря Відділення зоотехнії НААН академіка НААН Гладія М.В.

У засіданні взяли участь науковці Академії, директори, зоотехніки та ветеринарні лікарі дослідних господарств мережі НААН, представники місцевих органів влади та зарубіжних фірм.

Учасники наради оглянули реконструйовані приміщення з розведення червоно-рябої (ДП «ДГ «Христинівське» Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН, директор – Передрій М.М.) і чорно-рябої (ДП «ДГ «Нива» Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН, директор – Мітіогло Л.В.) молочних порід, технологією виробництва молока та продегустували молочну продукцію.

Пленарне засідання відкрив віце-президент НААН М.І. Бащенко. Із доповіддю «Про результати діяльності дослідних господарств мережі НААН в галузі тваринництва» виступив заступник академіка-секретаря Відділення зоотехнії НААН професор О.М.Жукорський. У виступах наступних доповідачів порушувались такі питання: застосування схрещування у молочному скотарстві ( член-кореспондент НААН Рубан С.Ю.), проведення технологічної реконструкції молочних ферм (член-кореспондент НААН Руденко Є.В.) та свиноферм (професор Волощук В.М.) у дослідних господарствах мережі НААН; особливості обміну речовин та метаболічні порушення у молочних корів (академік Влізло В.В.).

Проте, в разі виникнення африканської чуми свиней підгалузь свинарства зводиться нанівець, про що наголосив директор Інституту ветеринарної медицини НААН професор С.А.Ничик.

Розвиток тваринництва гальмується іншими загрозами, тому актуальним і своєчасним був виступ академіка НААН Б.Т.Стегнія, в якому йшлося про науковий супровід та інноваційну складова протиепізоотичних заходів у тваринництві дослідних господарств мережі НААН

Представник компанії «Coopex Montbeliarde», Французька Республіка, Гійом Дюфе ознайомив учасників наради з досвідом використання монбельярдської породи у схрещуванні.

За результатами засідання прийнято рішення щодо продовження роботи над програмою реконструкції та будівництва тваринницьких приміщень у дослідних господарствах мережі НААН.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: