Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Нарада з керівниками ДПДГ мережі НААН щодо результатів роботи в галузі тваринництва 27.09.2016

Нарада з керівниками ДПДГ мережі НААН щодо результатів роботи в галузі тваринництва

22 вересня 2016 р. у м. Христинівка, що на Черкащині, відбулась нарада з керівниками дослідних господарств мережі НААН за участі віце-президента НААН Бащенка М.І. і академіка-секретаря Відділення зоотехнії НААН академіка НААН Гладія М.В.

У засіданні взяли участь науковці Академії, директори, зоотехніки та ветеринарні лікарі дослідних господарств мережі НААН, представники місцевих органів влади та зарубіжних фірм.

Учасники наради оглянули реконструйовані приміщення з розведення червоно-рябої (ДП «ДГ «Христинівське» Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН, директор – Передрій М.М.) і чорно-рябої (ДП «ДГ «Нива» Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН, директор – Мітіогло Л.В.) молочних порід, технологією виробництва молока та продегустували молочну продукцію.

Пленарне засідання відкрив віце-президент НААН М.І. Бащенко. Із доповіддю «Про результати діяльності дослідних господарств мережі НААН в галузі тваринництва» виступив заступник академіка-секретаря Відділення зоотехнії НААН професор О.М.Жукорський. У виступах наступних доповідачів порушувались такі питання: застосування схрещування у молочному скотарстві ( член-кореспондент НААН Рубан С.Ю.), проведення технологічної реконструкції молочних ферм (член-кореспондент НААН Руденко Є.В.) та свиноферм (професор Волощук В.М.) у дослідних господарствах мережі НААН; особливості обміну речовин та метаболічні порушення у молочних корів (академік Влізло В.В.).

Проте, в разі виникнення африканської чуми свиней підгалузь свинарства зводиться нанівець, про що наголосив директор Інституту ветеринарної медицини НААН професор С.А.Ничик.

Розвиток тваринництва гальмується іншими загрозами, тому актуальним і своєчасним був виступ академіка НААН Б.Т.Стегнія, в якому йшлося про науковий супровід та інноваційну складова протиепізоотичних заходів у тваринництві дослідних господарств мережі НААН

Представник компанії «Coopex Montbeliarde», Французька Республіка, Гійом Дюфе ознайомив учасників наради з досвідом використання монбельярдської породи у схрещуванні.

За результатами засідання прийнято рішення щодо продовження роботи над програмою реконструкції та будівництва тваринницьких приміщень у дослідних господарствах мережі НААН.


Повернення до списку



Новини України

Пошук:
 

М'ясо птиці витісняє з раціону українців інші види м'яса – Інститут аграрної економіки 12.01.2018 М'ясо птиці витісняє з раціону українців інші види м'яса – Інститут аграрної економіки

Дата новини:  12.01.2018 13:56:00

На суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» відбувся спуск на воду несамохідного перевантажувача проекту П-38 – «Нібулонівець – 2». 28.12.2017 На суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» відбувся спуск на воду несамохідного перевантажувача проекту П-38 – «Нібулонівець – 2».

Дата новини:  28.12.2017 15:30:00

Офіційне звернення до ЗМІ та громадськості: Національна академія аграрних наук України повідомляє про замовну інформаційну атаку! 01.12.2017 Офіційне звернення до ЗМІ та громадськості: Національна академія аграрних наук України повідомляє про замовну інформаційну атаку!

Дата новини:  01.12.2017 17:53:00

Обрання   академіка НААН Влізла Василя Васильовича,  директора Інституту біології тварин НААН, Почесним Амбасадором Львова 30.11.2017 Обрання академіка НААН Влізла Василя Васильовича, директора Інституту біології тварин НААН, Почесним Амбасадором Львова

Дата новини:  23.11.2017 10:29:00

У Львові в приміщенні Будинку вчених відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня науки 20.11.2017 У Львові в приміщенні Будинку вчених відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня науки

Дата новини:  17.11.2017 14:36:00


Новини України 666 — 670 з 833
Початок | Поперед. | 132 133 134 135 136 | Наст. | Кінець Всі