Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Ефективність наукових досліджень та конкурентоспроможність наукових розробок в галузі зрошуваного землеробства в південному регіоні України 21.07.2016

Ефективність наукових досліджень та конкурентоспроможність наукових розробок в галузі зрошуваного землеробства в південному регіоні України

20 липня 2016 року в Національній академії аграрних наук України проведено засідання Президії НААН, де було розглянуто питання на тему: «Ефективність наукових досліджень та конкурентоспроможність наукових розробок в галузі зрошуваного землеробства в південному регіоні України» (доповідач: директор Інституту зрошуваного землеробства НААН, доктор сільськогосподарських наук Вожегова Р.А.).

У роботі засідання під головуванням президента НААН, академіка Гадзала Я.М. взяли участь: члени Президії НААН, заступник директора Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики України Сухомлин Л.В., начальник Управління експлуатації водогосподарських систем, енергозбереження та механізації Державного агентства водних ресурсів України Розгон В.А., начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Андрієнко І.О., директор Інституту водних проблем і меліорації НААН, академік НААН Ромащенко М.І., директор Українського науково-дослідного інституту водогосподарсько-екологічних проблем, академік НААН Яцик А.В., директор Інституту рису НААН Дудченко В.В., завідувач відділу ґрунтових ресурсів Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» Соловей В.Б., головний науковий співробітник лабораторії обробітку грунту та боротьби з бур’янами ННЦ «Інститут землеробства НААН» Малієнко А.М., голова об’єднання Аграрного Союзу України в Херсонській області, директор фірми «Альфа Агро» Брагінець І.В.

У доповіді висвітлено актуальність порушеного питання, оскільки розвиток галузі зрошуваного землеробства в південному регіоні України є вагомим важелем стабілізації виробництва аграрної продукції в умовах посушливого клімату та одним з пріоритетних напрямів державної політики.

Президія НААН визнала роботу наукових установ НААН з вирішення питання підвищення ефективності наукових досліджень та конкурентоспроможності наукових розробок у галузі зрошуваного землеробства в південному регіоні України задовільною. Водночас, були визначені пріоритетні напрями подальших наукових пошуків.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: