Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Меліорація кислих грунтів в контексті зміни клімату та підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва 18.07.2016

Меліорація кислих грунтів в контексті зміни клімату та підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва

13 липня 2016 року Інститутом сільського господарства Західного Полісся НААН на базі Маневицької районної ради Волинської області у рамках Програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку України» проведена науково-практична нарада «Меліорація кислих грунтів в контексті зміни клімату та підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва».

Зацікавленість учасників викликав демонстраційний полігон «Ефективність шламів водопідготовки Рівненської АЕС як меліоранта кислих грунтів», розміщений у дослідному господарстві «Городецьке» Інституту та відвідування Рівненської АЕС.

Учасники наради ознайомилися з ефективністю вапнування кислих грунтів в зоні Полісся за використання вапнякових шламів, які одержують під час очищення води для потреб Рівненської АЕС. Під час екскурсії на Рівненській АЕС були представлені вагомі аргументи щодо екологічності вапнякових шламів і доцільності їх використання у сільськогосподарському виробництві.

У нараді взяли участь голова Маневицької районної ради Мельник А.М., депутати районної ради, сільські голови району, начальники окремих управлінь, відділів райдержадміністрації, районних установ.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: