Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

День поля з підготовки до збирання ранніх зернових культур 04.07.2016

День поля з підготовки до збирання ранніх зернових культур

1 липня 2016 року на базі Буковинської ДСГДС НААН проведено День поля з підготовки до збирання ранніх зернових культур.

Організатори заходу – Департамент агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації та Буковинська державна сільськогосподарська дослідна станція НААН.

У Дні поля взяли участь начальники райуправлінь агропромислового розвитку Чернівецької області, представники обласних служб та наукових установ аграрного напрямку, керівники та спеціалісти сільськогосподарських формувань, фермери.

На науково-технологічному демонстраційному полігоні станції учасники заходу ознайомилися із сортами сої та квасолі, гібридами кукурудзи селекції Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції.

Було представлено різні сорти картоплі, зернових колосових і зернобобових культур, гібриди кукурудзи вітчизняної та зарубіжної селекції, а також технологічні аспекти їх вирощування.

Зацікавленість відвідувачів викликав полігон біоенергетичних культур, де демонструвались технології їх вирощування в зоні Прикарпаття і особливо на малопродуктивних схилових землях, виведених з обробітку.

Відвідувачі відмітили важливість функціонування полігону, підтвердили наміри по розширенню співпраці з науковцями станції, зокрема, щодо збільшення обсягів закупівель насіння сільськогосподарських культур високих репродукцій.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: