Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Міжнародний день органічного поля 24.06.2016

Міжнародний день органічного поля

22 червня 2016 року, в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні», який фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) на Сквирській дослідній станції органічного виробництва Інституту агроекології і природокористування НААН був проведений міжнародний День органічного поля. Організаторами заходу виступили Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL), Швейцарія та ДП «Дослідне господарство «Сквирське» Інституту агроекології і природокористування НААН.

На Дні поля було більше 200 гостей: з України, Німеччини, Швейцарії, Франції: експерти в органічному виробництві, трейдери та найбільші вітчизняні органічні товаровиробники.

Було продемонстровано технології вирощування різних сортів та гібридів сільськогосподарських культур вітчизняної та закордонної селекції в сертифікованому органічному виробництві (соя, озима пшениця, кукурудза, спельта, гречка, ріпак, сидерати та ін.).

На демонстраційному полігоні органічного виробництва відвідувачі мали можливість ознайомитися з ефективністю застосування мікробіологічних препаратів різних виробників, дозволених в органічному виробництві (ТД «Ензим Агро», ПП «БТУ-Центр» та ТОВ «Центр ефективних технологій»).

Особлива увага була приділена демонстрації зразків техніки та обладнання, призначеного для використання в органічному землеробстві – сітчаста борона Striegel Treffler Maschinenbau GmbH & Co. KG (Німеччина) (постачальник ПП «Віп Груп»), робота якої була показана по посівах сої та пневматична сівалка Pneumaticbox Einböck GmbH & CoKG (Австрія) (постачальник ТОВ «КЕТ Україна»), яка використовується для посіву та підсіву сидеральних та дрібнозерних культур. Велика кількість техніки була продемонстрована ТОВ НВП "БілоцерківМАЗ" та співорганізатором заходу ПрАТ «Волинська фондова компанія».

Іноземні партнери відмітили важливість функціонування Сквирського демонстраційного полігону для розвитку органічного виробництва в Україні та підтвердили наміри поглиблювати та розширяти співробітництво в наступному році. Про важливість роботи Сквирської дослідної станції органічного виробництва Інституту агроекології і природокористування НААН та ДП «Дослідне господарство «Сквирське» Інституту агроекології і природокористування НААН з питань органічного виробництва зазначив начальник відділу землеробства та меліорації Міністерства аграрної політики та продовольства України А.М. Рудюк. 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: