Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Інститут свинарства НААН здатен розробляти ферму на будь-яке поголів’я 21.06.2016

Інститут свинарства НААН здатен розробляти ферму на будь-яке поголів’я

Інститут свинарства НААН здатен розробляти ферму на будь-яке поголів’я. Яку буде легко обслуговувати, можна буде заправляти кормами і залишати на тиждень. Бо усі процеси будуть механізовані.

Про це у інтерв'ю Kurkul.com повідомив директор Інституту свинарства і АПВ НААН України Василь Волощук.

"Завжди можемо проконсультувати щодо генетичного матеріалу: де і що придбати, підкажемо систему розведення. Знову ж таки, ми здійснюємо повний науковий супровід. Все, що пов’язано зі свинарством і з фермерством — для нас не проблема", - зауважує він.

Науковець підкреслив, що попит на послуги науки є, але не такий, як хотілось би. "На виставках ми бачимо, що чоловік сто звертаються до нас, підходять, цікавляться. А насправді з них лише десять реально потенційні партнери. А вже коли до коштів доходить, то з цих десяти десь двоє замовляють послуги. Але ж свинарство — прибуткова галузь! За сприятливих умов воно спроможне відродитися і за 3-4 роки запросто вийти на 20-30 млн свиней. Тобто забезпечити населення України свининою повністю: на одну людину — одну свиню. Земля наша витримає, екологія також, кормова база дозволяє це зробити", - повідомляє Волощук.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: