Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Всеукраїнський День поля «Зернові культури у Запорізькому краї» 16.06.2016

Всеукраїнський День поля «Зернові культури у Запорізькому краї»

15 червня 2016 року на базі Інституту олійних культур НААН (Запорізька обл., Запорізький р-н, с. Сонячне) було проведено Всеукраїнський День поля «Зернові культури у Запорізькому краї». У заході прийняли участь: директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ревуцький А.М., заступник директора Департаменту - начальник управління розвитку рослинництва та сільської місцевості Ясинецький О.В., голова Запорізької районної державної адміністрації Васюк А.Г., фахівці АПР ОДА та агровиробники різних форм власності Запорізького регіону, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, науковці.

На пленарній частини заходу було піднято питання сортової політики, перспективи впровадження наукових розробок у сільськогосподарське виробництво, захист зернових культур від хвороб та шкідників, шляхи підвищення продуктивності сільськогосподарських культур. На практичній частині учасники заходу ознайомились з демонстраційним полігоном зернових культур, на якому представлено понад 130 сортів пшениці та ячменю селекції: Інституту олійних культур НААН, Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення та Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН. На демонстраційному полігоні також було представлено здобутки запорізьких науковців у сфері селекції льону олійного.

У рамках заходу проведено круглий стіл на тему: «Льон олійний – наука, виробництво, перспективи співробітництва» і виставка наукових розробок Інституту олійних культур НААН.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: