Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Всеукраїнський День поля з питань вирощування зернових і технічних культур на зрошуваних та неполивних землях півдня України 07.06.2016

Всеукраїнський День поля з питань вирощування зернових і технічних культур на зрошуваних та неполивних землях півдня України

3 червня 2016 року в Інституті зрошуваного землеробства НААН відбувся Всеукраїнський День поля з питань вирощування зернових і технічних культур на зрошуваних та неполивних землях півдня України.

Участь у Дні поля взяли представники Верховної Ради України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національної академії аграрних наук України; Департаментів агропромислового розвитку Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької і Дніпропетровської областей, обласних і районних державних адміністрацій, Держводагенства України, власники сільгосппідприємств та фермерських господарств, менеджери багатьох вітчизняних та іноземних компаній, вчені наукових установ України. Всього на заході були присутні понад 250 осіб.

Відкрив День поля президент Національної академії аграрних наук України Гадзало Ярослав Михайлович. З привітальним словом виступили голова Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєв Андрій Анатолійович, народний депутат України Хлань Сергій Володимирович та директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Вожегова Раїса Анатоліївна.

Учасники заходу були ознайомлені з досягненнями науки в галузі селекції зернових і технічних сільськогосподарських культур, інноваційними технологіями їх вирощування на науково-інноваційному полігоні, а також з новітньою сільськогосподарською технікою та виставкою наукових досягнень Інституту зрошуваного землеробства НААН.

Вчені Інституту продемонстрували головні наукові досягнення своїх наукових підрозділів безпосередньо в польових умовах. Завідуюча сектору селекції пшениці озимої Усик Л. і провідний науковий співробітник Базалій Г. зробили доповідь про біологічні властивості сортів пшениці озимої селекції Інституту і вітчизняних селекційних центрів; завідуючий відділу агротехнологій Заєць С. – про способи підвищення реалізації потенційних можливостей озимих та ярих колосових культур; завідуючий сектору селекції сої Клубук В. – про сорти сої для умов зрошення та біологічного землеробства; завідуючий лабораторії неполивного землеробства Коваленко А. – про характеристику сортів соняшника та сорго; заступник директора Інституту з наукової роботи Лавриненко Ю. – про гібридний склад та технології вирощування кукурудзи; науковий співробітник лабораторії неполивного землеробства Новохижній М. надав характеристику сортів сафлору, льону, нуту і гороху, а завідуючий відділу зрошуваного землеробства Писаренко П. поділився досвідом вирощування кукурудзи при краплинному зрошенні.

Учасники Дня поля оглянули демонстраційні майданчики з презентаціями компаній: BASF, Valagro, Ukravit, Syngenta, Сади України, Volkswagen, Техніка і технології, Гумат гель, Агрогруп КВС, Агро-Біо-Тек.

По завершенні Дня поля відбувся круглий стіл з обговорення актуальних питань зерновиробництва, на якому виступили перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації Неделько А.М., Герой України, директор ПОК «Заря» Моторний Д.К., провідний науковий співробітник Південної ДСДС Інституту водних проблем і меліорації НААН Лимар А.О., завідувач кафедри землеробства ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», академік НААН Ушкаренко В.О., директор Херсонського обласного центру з гідрометеорології Державної гідрометеорологічної служби України Кіріяк Ю.П., представники Інституту зрошуваного землеробства НААН: заступник директора з наукової роботи Лавриненко Ю.О., завідувач відділу агротехнологій Заєць С.О., завідуюча лабораторії овочівництва Люта Ю.О., завідуючий відділу селекції Тищенко О.Д., завідуючий лабораторії біотехнології картоплі Балашова Г.С., головний науковий співробітник відділу зрошуваного землеробства Малярчук М.П., фахівець сектору селекції технічних культур Боровик В.О., директор Інженерно-технологічного інституту «Біотехніка» НААН Крутякова В.І., директор Південно-української філії Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л.Погорілого Мінагрополітики України Митрофанов О.П., регіональний менеджер компанії BASF Святецький Ю.Б.

Продемонстровані наукові результати діяльності Інституту зрошуваного землеробства НААН і компаній-виробників сільськогосподарської техніки, біопрепаратів і засобів захисту рослин засвідчили, що за умов тісної співпраці наука і виробництво здатні досягати великих успіхів.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: