Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

 VII з’їзд Мережі центрів з аквакультури в Центрально-Східній Європі (NACEE) 25.05.2016

VII з’їзд Мережі центрів з аквакультури в Центрально-Східній Європі (NACEE)

18-20 травня 2016 року на базі Виробничо-експериментального Дніпровського осетрового рибовідтворювального заводу ім. академіка С.Т. Артющика, с. Дніпровське, Білозерський р-н, Херсонська обл. відбулись VII з’їзд Мережі центрів з аквакультури в Центрально-Східній Європі (NACEE) та міжнародна науково-практична конференція «Аквакультура осетрових: сучасні тенденції та перспективи». В заходах взяли участь науковці та виробничники із восьми країн: Угорської Республіки, Італійської Республіки, Республіки Польща, Литовської Республіки, Латвійської Республіки, Республіки Білорусь, Республіки Молдова та України.

Мета з’їзду NACEЕ – обмін інформацією, обговорення спільних програм наукових досліджень, освіти, можливості участі в європейських програмах розвитку аквакультури. Під час роботи VII з'їзду NACEE розглядались організаційні та адміністративні питання, питання бюджету, членства і робоча програма на 2016 рік. Основна увага делегатів з’їзду була зосереджена на участі організації у міжнародних грантових програмах; було наголошено на високій вірогідності отримання гранту за проектом TAPAS. Йшлося також про фінансування в рамках діючих проектів AQUAEXCEL 2020.

Під час роботи конференції були представлені доповіді фахівців із провідних інститутів країн Центральної та Східної Європи зі збереження природних популяцій та розвитку аквакультури осетрових, здешевлення делікатесної продукції з них. Проведено екскурсію на Дніпровський осетровий завод, де учасники конференції детально ознайомились з технологією відтворення стерляді, білуги, російського осетра та веслоноса.

Зустріч членів NACEE, як завжди, виявилась плідною та цікавою. За підсумками роботи окреслено напрями співробітництва, спрямовані на розвиток ефективних інноваційних технологій в аквакультурі, поліпшення екологічних показників діяльності всіх учасників ринку тощо.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: