Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Цикл заходів у ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» до Дня науки 24.05.2016

Цикл заходів у ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» до Дня науки

19-20 травня 2016 р. на базі ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» пройшов цикл заходів у форматі «Х Всеукраїнського Фестивалю науки», що приурочений до професійного свята науковців – Дня науки.

Організатори: Національна академія аграрних наук України, Національний науковий центр «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова».

Метою заходу було популяризація сучасних досягнень виноградарсько-виноробної науки, сприяння інтеграції науки, освіти та виробництва, залучення молоді до наукових досліджень, формування інноваційної культури в суспільстві.

До участі у заході долучилися представники Таїровської загальноосвітньої школи I-III ступенів; викладачі та студенти ВНЗ м. Одеса: Одеський державний аграрний університет, Міжнародний гуманітарний університет, Одеська національна академія харчових технологій, Одеська державна академія будівництва та архітектури; представники ГО «Центр розвитку села» та агробізнесу.

Крім того, у заході взяли участь слухачі підготовчого відділення економічного напрямку для іноземних громадян Міжнародного гуманітарного університету: Мохамед Ахмед Алаелдін Таха (Єгипет), Нжепе Фотсо Лева Поль (Камерун), Джадах Джумах (Лівія).

19 травня 2016 р. в Інституті діяли: виставка-презентація інноваційних досягнень ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова»; виставка біобібліографічних покажчиків наукових праць вчених ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» (2005-2016 рр.); виставка авторефератів дисертацій, захищених в ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» (2005-2016 рр.); виставка «Праці науковців ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» в зарубіжних виданнях» (2005-2016 рр.); виставка наукових, науково-методичних видань вчених ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» (2005-2016 рр.).

20 травня 2016 р. в Інституті відбувся День відкритих дверей.

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся Власов В.В. – директор ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова», 
д. с.-г. н., член-кореспондент НААН. Він привітав усіх присутніх з Днем науки та побажав нових звершень й успіхів на благо Науки та України!

Далі співробітникам Інституту, які внесли вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки в галузі виноградарства та за значні трудові досягнення було вручено почесні грамоти та подяки Національної академії аграрних наук України, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації, Овідіопольської районної державної адміністрації, Овідіопольської районної ради та ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова».

Гостям та учасникам Дня відкритих дверей було представлено наукові доповіді та ознайомчі лекції молодих вчених ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова»:

- «Столовий виноград України – сучасний стан та перспективи виробництва і споживання», Герус Л.В., к.с.-г.н., зав. відділу селекції, генетики та ампелографії;

- «Перспективи виробництва локальних високоякісних вин України на основі сортів винограду сучасної селекції», Салій О.В., н.с. відділу селекції, генетики та ампелографії;

- «Сучасне застосування ампелоекологічної інформації для розвитку виноградарсько-виноробної галузі», Булаєва Ю.Ю., к.с.-г.н., с.н.с. лабораторії ампелоекологічного картографування відділу екології винограду;

- «Зарубіжний досвід та перспективи розвитку органічного виноградарства в Україні», Штібру А.В., к.б.н., зав. відділу виноградарства;

- «Дендрофлора парку ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова», Артюх М.М., н.с. відділу розсадництва і розмноження винограду;

- «Винна пляшка: від минулого до сьогодення», Лещенко А. О., н.с. лабораторії захисту рослин.

У рамках Дня відкритих дверей відбулась презентація наукової роботи на тему: «Біотехнологія: використання культури in vitro у виноградарстві» Клачун А.А., учениці 10 класу Таїровської загальноосвітньої школи I-III ступенів, учасниці Всеукраїнського науково-технічного конкурсу INTEL EKO Україна 2016 у категорії «Біологія» (науковий керівник – Барабаш В.Б., вчитель біології Таїровської загальноосвітньої школи I-III ступенів; науковий консультант – Теслюк Н.І., к.с.-г.н., с.н.с. відділу розсадництва і розмноження винограду ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова»).

Крім того, для гостей було організовано ряд екскурсій: «Сторінками історії Музею виноградарства і виноробства України»; «Світ науки в галузі виноградарства і виноробства» (ознайомлення з історією інституту, відвідування наукових відділів та лабораторій); до наукової бібліотеки інституту та фонду раритетної літератури.

На нашу думку, проведення таких заходів є одним із багатьох кроків до поповнення ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» обдарованою молоддю.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: