Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Науково-практичний семінар «Шляхи інтенсифікації польового та лучного кормовиробництва а сучасних змін клімату» 20.05.2016

Науково-практичний семінар «Шляхи інтенсифікації польового та лучного кормовиробництва а сучасних змін клімату»

19 травня на базі «Виставково-інноваційного центру НААН» за організацією Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН відбувся науково-практичний семінар «Шляхи інтенсифікації польового та лучного кормовиробництва а сучасних змін клімату».

У роботі семінару взяли участь віце-президент НААН М.І. Бащенко, академік-секретар відділення рослинництва НААН М.В. Роїк, науковці науково-дослідних установ НААН та керівники й головні спеціалісти дослідних господарств мережі Національної академії аграрних наук України.

Учасники заходу відвідали демонстраційний полігон, де ознайомилися із селекційними досягненнями науковців та оглянули колекцію сортів однорічних і багаторічних злакових та бобових культур.

На пленарному засіданні було розглянуто сучасні підходи щодо підвищення ефективності виробництва, заготівлі та використання кормів. Директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН О.В. Корнійчук висвітлив питання інтенсифікації виробництва кормів за різних ґрунтово-кліматичних умов. Сортові ресурси кормових культур представив аудиторії завідувач відділу селекції кормових культур Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН В.Д. Бугайов. Про особливості технологічних аспектів вирощування високобілкових кормових культур за умов 2016 року доповів завідувач відділу польових кормових культур, сіножатей та пасовищ Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Ю.А. Векленко.

На семінарі також було висвітлено питання щодо нових підходів у технологіях заготівлі сіна і силосу з пров’ялених трав у доповіді завідувача відділу технології виробництва та використання кормів Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, член-кореспондента НААН М.Ф. Кулика. Завідувач лабораторії технології заготівлі та використання кормів Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН В.П. Жуков у своєму виступі зосередив увагу слухачів на сучасних технологіях заготівлі сінажу з бобових трав та особливостях його використання в годівлі корів.

За підсумками зустрічі було визначено шляхи підвищення ефективності кормовиробництва в Україні.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: