Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Міжнародна науково-теоретична конференція «Методологічні аспекти розведення, генетики і біотехнології у тваринництві» 20.05.2016

Міжнародна науково-теоретична конференція «Методологічні аспекти розведення, генетики і біотехнології у тваринництві»

19 травня 2016 року в Інституті розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН відбулася міжнародна науково-теоретична конференція «Методологічні аспекти розведення, генетики і біотехнології у тваринництві», присвячена пам’яті академіка УААН Валерія Петровича Бурката.

Відкрив конференцію академік-секретар Відділення зоотехнії НААН, директор Інституту академік НААН М. В. Гладій. У роботі конференції взяли участь понад 120 осіб, зокрема віце-президент НААН академік НААН М. І. Бащенко, академік-секретар відділення аграрної економіки НААН, академік НААН, Герой України П. Т. Саблук, голова правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт», академік НААН, Герой України Ю. Ф. Мельник, президент Українського товариства генетиків і селекціонерів імені М. В. Вавилова, член-кореспондент НАН України В. А. Кунах, вдова покійного Наталія Євгеніївна Буркат, науковці науково-дослідних установ НААН, НАН України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, вищих навчальних закладів, Академії наук Республіки Молдова, керівники і фахівці племінних підприємств та дослідних господарств мережі НААН, представники громадськості.

Учасники конференції обговорили такі питання: селекційно-генетичне вдосконалення порід і типів сільськогосподарських тварин; перспективи біотехнологічних досліджень у тваринництві; збереження генофонду локальних та зникаючих порід в Україні, що є глобальною проблемою сучасності. В результаті було узагальнено світовий і вітчизняний досвід з теорії та методології племінної роботи, окреслено перспективні організаційні та селекційні засади ефективного розвитку пріоритетної для України галузі тваринництва.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: