Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Вінниччину перетворять на фруктову столицю 02.06.2016

Вінниччину перетворять на фруктову столицю

В 2016 році на Вінниччині буде висаджено понад 1 тис. га молодих садів.

Вирішальну роль у забезпеченні ведення інтенсивного садівництва, впровадженню нових технологій, створенню скороплідних високо інтенсивних садів належить науковому забезпеченню галузі, яку проводить Подільська дослідна станція садівництва ІС НААН.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА.

«В області нараховується 27,5 тис. га плодово-ягідних насаджень, В тому числі 24,1 тис. га в плодоносному віці, з них: зерняткових – 22,2 тис. га, яблунь – 21 тис. га, груш - 0,7 тис. га, кісточкових – 3,1 тис. га, слив – 1,2 тис. га, вишні та черешні - по 1,6 тис. га, горіхоплідних – 1,3 тис. га, ягідників - 1,3 тис. га, в т.ч. суниць - 0,5 га.», - повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик.

За його словами, галузь садівництва розвивається динамічно, за останні 3 роки закладено молоді високо інтенсивні сади на площі понад 2,5 тис. га., а за минулий рік посаджено 740 га високоінтенсивних садів, в 2016 році в цілому по області буде висаджено понад 1 тис. га молодих садів.

«У порівнянні з 2010 роком на Вінниччині нарощено обсяги виробництва плодово-ягідної продукції з 191,9 до 292,3 тис. тонн, або на 100,4 тис. тонн (52,3 %) більше. На протязі останніх десяти років Вінниччина займає перше місце в Україні по виробництву плодоягідної продукції. Питома вага регіону в загальнодержавному виробництві продукції садівництва по сільгосппідприємствах за 2015 рік склала 39 %», - зазначив посадовець.

Швидкими темпами в області розвивається інфраструктура по зберіганню плодово-ягідної продукції.

«На сьогоднішній день в регіоні є 46 фруктосховищ загальною ємністю на 55 тис. тонн. У 2016 році передбачається будівництво і реконструкція 5 фруктосховищ на 11,6 тис. тонн», - наголосив Микола Неїлик.

Для координації розвитку садівництва в області створена та діє Корпорація «Вінницясадвинпром». До складу корпорації входять більше 50 сільгосппідприємств садівничого напрямку.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: