Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Виставка-ярмарок «Бджільництво - 2016» в ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» 18.05.2016

Виставка-ярмарок «Бджільництво - 2016» в ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича»

12-15 травня 2016 року в ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» тривала виставка-ярмарок «Бджільництво - 2016», в якій взяли участь науковці, пасічники та виробники пасічницького обладнання з усіх регіонів України. Відкрив урочистості віце-президент НААН академік НААН Бащенко М.І.; учасників заходу привітали в.о.директора ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І.Прокоповича» Бугера С.І., президент Спілки пасічників України Стретович В.М., голова Асоціації «Укрбджолопром» Домбровський В.П., представник Київської міської спілки працівників агропромислового комплексу Пархоменко О.М. та Почесний пасічник України Романченко М.А.

На виставці-ярмарку представлено племінний матеріал (бджоломатки, бджолопакети) високопродуктивних типів українських степових та карпатських бджіл, що відселекціоновані співробітниками Інституту, а також племінна продукція інших суб’єктів племінної справи у бджільництві. Велику зацікавленість виявили учасники до сучасного пасічницького реманенту і обладнання для виробництва продукції бджільництва, механізму виведення бджолиних маток та ін. Присутні оглянули вулики, вощину і ветеринарні препарати для лікування та профілактики захворювань бджіл. Попитом користувалось також насіння і розсада медоносних рослин, наукова література.

В рамках роботи виставки-ярмарку «Бджільництво - 2016» 12 травня 2016 р. була проведена науково-практична конференція за міжнародної участі – делегацій Литовської Республіки та Республіки Молдова «Селекційно-технологічне та правове забезпечення розвитку галузі бджільництва України», в якій взяли участь понад 100 осіб. На обговоренні фігурували найбільш актуальні питання розвитку бджільництва, а саме: підвищення рівня селекційно-племінної роботи, збереження аборигенних порід бджіл України, впровадження промислових технологій, ветеринарно-санітарне забезпечення галузі, внесення змін і доповнень до чинного законодавства тощо.

13 травня 2016 р. відбувся круглий стіл з представниками Литовської Республіки, де йшлося про європейський досвід литовських фахівців у веденні галузі бджільництва та можливість використання районованих порід бджіл України в умовах Литви. За підсумками круглого столу укладено договір про творче наукове співробітництво ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» та Общиною пасічників Клайпедського краю за такими напрямами: вивчення аборигенних порід бджіл України і Литви за характерними для породи ознаками; розроблення прогресивних технологій утримання бджолиних сімей і виробництва продукції бджільництва; обмін інформацією про отримані результати досліджень; спільні публікації у фахових виданнях та обмін науковою інформацією, друкованими виданнями тощо.

Продукція.JPG


Повернення до списку



Новини України

Пошук: