Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Виїзне засідання загальних зборів Відділення зоотехнії НААН 16.05.2016

Виїзне засідання загальних зборів Відділення зоотехнії НААН

12-13 травня 2016 р. в одному із мальовничих куточків України Асканії -Новій, де поєдналась краса таврійських степів і людського генія, на базі Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф.Іванова – Національному науковому селекційно-генетичному центрі з вівчарства відбулось виїзне засідання загальних зборів Відділення зоотехнії НААН. З метою демонстрації селекційних досягнень і передового досвіду кращих сільськогосподарських підприємств з вівчарства Херсонської області проведено Всеукраїнський семінар-нараду «Інноваційний розвиток вівчарства у ринкових умовах» та виставку-реалізацію племінного поголів’я овець.

У заході, організованому за ініціативи Відділення зоотехнії НААН, Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України та Херсонської обласної державної адміністрації, взяли участь директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики України Кваша М.М., академік-секретар Відділення зоотехнії НААН Гладій М.В., заступник академіка-секретаря Жукорський О.М., заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Степанова М.М., члени Відділення та директори його наукових установ, науковці Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф.Іванова «Асканія - Нова» – ННСГЦВ, фахівці з вівчарства Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Одеської, та Херсонської областей – понад 180 осіб.

Відбулася презентація племінного поголів’я овець дослідного господарства Інституту, де були представлені вівці таврійського типу асканійської тонкорунної породи, асканійської м’ясо-вовнової та асканійської каракульської порід, барани-плідники м’ясних порід – тексель і допер, а також помісні тварини. Під час роботи виставки-ярмарку реалізовано 120 племінних овець.

Учасники ознайомились також із сучасними розробками Інституту з технологічного обладнання для утримання овець, виробництва і переробки продукції вівчарства, ветеринарними препаратами, кормовими добавками тощо. Також була організована дегустація продуктів переробки вівчарства. Дуже цікаво було організовано і проведено конкурс стригалів.

На пленарному засіданні з доповідями щодо стану і перспектив розвитку тваринництва, інновацій у вівчарстві виступили: директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Кваша М. М., заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Степанова М.М, заступник директора з наукової роботи Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» – ННСГЦВ Кудрик Н.А. «Інновації у вівчарстві».

В обговорені йшлося про збереження генетичних ресурсів і розвиток племінної бази; надання державної підтримки у вівчарстві; перспективи розвитку м’ясного вівчарства в Україні; створення інфраструктури ринку вівчарської продукції тощо.

За підсумками першого дня кращих науковців, керівників і спеціалістів племінних господарств Херсонщини та переможців конкурсу стригалів нагороджено грамотами

13 травня 2016 року в Інституті тваринництва степових районів України імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» - ННСГЦВ відбулось засідання Відділення зоотехнії НААН, де було розглянуто «Програму розвитку вівчарства і козівництва в дослідних господарствах мережі НААН на 2016-2015 рр.» ( доповідач – директор Інституту тваринництва степових районів України імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» – НСГЦВ Вдовиченко Ю.В.) та «Програму розвитку птахівництва у дослідних господарствах мережі НААН на 2016-2015 рр.» ( доповідач – заступник директора Державної дослідної станції птахівництва НААН Катеринич О.О. ).

В обговоренні взяли участь: директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики України Кваша М.М., віце-президент НААН Бащенко М.І., академік-секретар Відділення зоотехнії НААН Гладій М.В., заступник академіка-секретаря Відділення Жукорський О.М., академіки НААН Влізло В.В., Грициняк І.І., Козир В.С Рибалко В.П., члени-кореспонденти НААН Єфіменко М.Я., Седіло Г.М., Славов В.П., Пелих В.Г., Рубан С.Ю. , інші запрошені.

Присутні наголосили на важливості питань, що обговорювались, для вирішення стратегічних задач сучасного вівчарства та птахівництва України.

Загальні збори Відділення зоотехнії НААН прийняли рішення про презентацію виробництву програм розвитку вівчарства і птахівництва у дослідних господарствах мережі НААН з урахуванням висловлених зауважень. 

на сайт 1.jpg

сайт16-05-1.jpg


Повернення до списку



Новини України

Пошук: