Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

21.04.2016

Акція НААН «Створи свій сад!» до Міжнародного дня Матері-Землі

«КИЄВУ ЗЕЛЕНИМ БУТИ!», — з таким гаслом розпочалась акція НААН до Міжнародного дня Матері-Землі, який з 1971 року у багатьох країнах світу відзначається 22 квітня. Флешмоб «СТВОРИ СВІЙ САД!» було організувано аграрними вченими для підтримки #TREE_CHALLENGE від Київзеленбуду. 

У парку на проспекті Правди 74 було висаджено 100 декоративних яблунь селекції Інституту садівництва НААН. За словами аграрних вчених, екологічна урбаністична культура є невід’ємною основою сталого розвитку постіндустріального суспільства. Місто — це люди. Для справжніх змін потрібні спільні дії. 

Президія НААН передає #TREE_CHALLENGE Міністру аграрної політики та продовольства України Тарасу Кутовому, співробітникам НАН та Посольству Сполучених Штатів Америки в Україні.

Довідково: Перша успішна громадська акція цього дня пройшла у США 22 квітня у 1970 році. А майже століття перед тим, у 1872 році у штаті Небраска секретарем території Джоном Мортоном було запропоновано провести день, що був присвячений озелененню території. Під час першого святкування жителями штату було висаджено понад мільйон дерев. Після такої вдалої масштабної акції цей день було названо «Днем дерев». У 2009 році Генеральною асамблеєю ООН 22 квітня було проголошено Міжнародним днем Матері-Землі. 


image.jpeg
1image.jpeg

image.jpeg
image.jpeg



Повернення до списку



Новини України

Пошук: