Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Відбулась зустріч представників країн-учасниць робочої групи Європейського регіонального центру зі збереження сільськогосподарських тварин ex situ та in situ при FAO 20.04.2016

Відбулась зустріч представників країн-учасниць робочої групи Європейського регіонального центру зі збереження сільськогосподарських тварин ex situ та in situ при FAO

12 – 14 квітня 2016 року в м. Гьодьоло (Угорська Республіка) проходила щорічна зустріч представників країн-учасниць робочої групи Європейського регіонального центру зі збереження сільськогосподарських тварин ex situ та in situ при FAO. За дорученням професора Остапа Жукорського, національного координатора з управління генетичними ресурсами, від України в засіданні групи взяла участь докторант Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН Наталія Рєзнікова.

12 квітня 2016 року учасникам зустрічі представлено організаційні доповіді і обговорено основні вимоги до підписання Меморандуму між європейськими країнами та FAO, а також основного додатку Меморандуму стосовно створення міжрегіонального порталу EUGENA для обміну інформацією та генетичним матеріалом між країнами.

Більш розширений семінар за участі представників FAO і запрошених із заслуховуванням доповідей країн про стан збереження ex situ та in situ відбувався 13 квітня 2016 року, де були представлені узагальнені звіти, надані країнами, зокрема й Україною, для формування Другої доповіді про стан світових генетичних ресурсів тварин та ведення сільського господарства.

14 квітня 2016 року учасники зустрічі відвідали приватну екоферму, що налічує 3 000 тварин сірої угорської породи і буйволів, та ознайомились з виробництвом тваринницької продукції за замкнутим циклом. Цікаво, що для виробництва м’ясної продукції використовується сировина лише аутохтонних порід.

Робочий стіл 721.JPG


Повернення до списку



Новини України

Пошук: