Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Загальні збори НААН. Підсумки діяльності та основні завдання на перспективу 11.04.2016

Загальні збори НААН. Підсумки діяльності та основні завдання на перспективу

7 квітня 2016 року відбулося засідання Загальних зборів Національної академії аграрних наук України.

«На Академію завжди і сьогодні покладаються надії та завдання зі створення конкурентоспроможного наукового продукту, здатного забезпечити розвиток вітчизняного аграрного виробництва, яке б забезпечувало продовольчу безпеку країни, а вітчизняна продукція складала б конкуренцію визнаним брендам на світовому ринку, доповнюючи бюджет країни своїм внеском. Тому ефективність використання наукового потенціалу Академії для розроблення чітких рекомендації щодо формування аграрної політики завжди у центрі уваги, уряду, наукової громадськості і навіть пересічних громадян», — зазначив Ярослав Гадзало, президент НААН.

У роботі Загальних зборів взяли участь заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Заболотний, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук, віце-президент Національної академії наук України В'ячеслав Кошечко, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко, представники галузевих академій України, керівники структурних підрозділів і відповідальні працівники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, профільних відомств.

«Для досягнення максимального економічного ефекту діяльності у скрутних умовах необхідно забезпечити активізацію робіт із залученням коштів Спецфонду до бюджету. Також кардинально змінити підходи до використання власних коштів і формування сучасної матеріально-технічної бази», — підкреслив віце-президент НААН Михайло Бащенко у доповіді «Про фінансове забезпечення та використання коштів у 2015 році в мережі Національної академії аграрних наук України».

На засіданні Загальних зборів було визначено основні завдання НААН на перспективу. «Стратегічним завданням у сфері ґрунтознавства, агрохімії та охорони ґрунтів є створення наукових засад збалансованого використання, збереження, прогнозу та управління ґрунтовими ресурсами України. У частині науково-методичного забезпечення галузі рослинництва необхідно активізувати пошук і впровадження ефективних та малозатратних способів довготривалого зберігання зразків генетичного різноманіття культур, що репродукуються вегетативно. Важливим є створення сортів і гібридів сільськогосподарських культур з високою продуктивністю, поліпшеною харчовою та кормовою цінністю (бісквітної пшениці, голозерного ячменю)», — зазначив президент НААН. «Підсумувавши п’ятирічний етап нашої діяльності, ми повинні рухатися далі, вибудовуючи стратегію розвитку Академії, аграрного сектору та держави загалом», — підсумував Ярослав Гадзало.

Відповідно до Закону України від 26.11.2015 № 848-VІІІ «Про наукову і науково-технічну діяльність» Загальні збори НААН затвердили нову редакцію Статуту Національної академії аграрних наук України. Також, Загальні збори НААН затвердили обрані відділенями кандидатури на посаду академіків-секретарів галузевих відділень Академії:

Відділення землеробства, меліорації та механізації

- члена-кореспондента НААН Камінського Віктора Францовича

Відділення рослинництва

- академіка НААН Роїка Миколу Володимировича

Відділення зоотехнії

- академіка НААН Гладія Михайла Васильовича

Відділення ветеринарної медицини

- члена-кореспондента НААН Мандигру Миколу Станіславовича

Відділення аграрної економіки і продовольства

- академіка НААН Саблука Петра Трохимовича

Відділення наукового забезпечення інноваційного розвитку

- члена-кореспондента НААН Вергунова Віктора Анатолійовича


image.jpeg
image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

_MG_1021.jpg 
_MG_1034.jpg 
_MG_1218.jpg 
_MG_1139.jpg

Повернення до списку



Новини України

Пошук: