Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Сплачені НААН податки у 1,7 рази перевищують бюджетне фінансування Академії — Бащенко 08.04.2016

Сплачені НААН податки у 1,7 рази перевищують бюджетне фінансування Академії — Бащенко

Національна академія аграрних наук України (НААН) фінансується за рахунок загального фонду держбюджету, власних надходжень і інших джерел. У 2015 році Академія отримала лише 58% необхідних коштів, при тому, що до бюджету було затверджено 379,5 млн грн, що на 58,54 тис. грн менше, ніж 2014 року. Про це повідомив віце-президент НААН Михайло Бащенко.

«Важливо зазначити, що сума сплати податків підприємствами та організаціями НААН за минулий рік становить 650,5 млн грн. Це у 1,7 разів більше, ніж фінансування Академії», — пояснив він.

НААН своєчасно здійснила публічне оприлюднення інформації про виконання державного бюджету України і використання передбачених бюджетних коштів.

«Якщо у 2013 році наукові установи мали можливість спрямувати 40% видатків на розвиток матеріально-технічної бази Академії, то інфляційні процеси, постійні індексації заробітних плат в умовах зменшення державного фінансування призвело до того, що у минулому році 92% загального бюджету спрямовувались на соціальні видатки», — повідомив віце-президент НААН.

За його словами, кредиторська заборгованість наукових установ у 2016 році становить 22,5 млн грн, з яких просрочено 2,9 млн грн, що на 1,4 млн грн менше у порівнянні з 2014 роком.

«Для того, щоб досягти максимального економічного ефекту діяльності у скрутних умовах необхідно забезпечити активізацію робіт із залученням коштів Спецфонду до бюджету. Також кардинально змінити підходи використання власних коштів і формування сучасної матеріально-технічної бази», — заявив Михайло Бащенко.

Він підкреслив, що озвучені напрямки мають стати пріоритетними у роботі Академії у найближчий час.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: