Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Тренінг EMPHNET в Інституті ветеринарної медицини НААН 23.03.2016

Тренінг EMPHNET в Інституті ветеринарної медицини НААН

З 14 по 18 березня 2016 р. в Інституті ветеринарної медицини НААН відбувся тренінг для національних команд швидкого реагування.

Програму тренінгу розроблено спеціалістами EMPHNET з використанням матеріалів ВООЗ і Центру з контролю та профілактики захворювань США для спеціалістів з охорони здоров’я, гуманної медицини, ветеринарної медицини, епідеміології та суміжних галузей із практичними знаннями епідеміологічних понять у суспільній охороні здоров’я, виявленні спалахів, розслідуванні та реагуванні або участі у нормотворчій діяльності.

В тренінгу взяли участь представники різних відомств, що задіяні в негайному реагуванні на надзвичайні ситуації в Україні: Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства оборони України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Метою діяльності Східно-Середземної Платформи з Охорони Здоров’я (Eastern Mediterranean Public Health Network (EMPHNET) у країнах регіону є розвиток систем охорони здоров’я і покращення показників здоров’я населення. Вони приділяють спеціальну увагу розвитку прикладної епідеміології. Платформа співпрацює з багатьма організаціями у сфері охорони здоров’я, у тому числі й Центром з контролю і профілактики захворювань США, TEPHINET, Східно-Середземним відділенням Всесвітньої організації охорони здоров’я та Глобальною мережею із попередження та реагування на інфекційні спалахи. Діяльність Платформи акумулює спільні зусилля Міністерств охорони здоров’я країн регіону; вони мають суттєвий досвід роботи у зонах конфліктів і потенційно підозрілими інфекційними спалахами, що пов’язані з поточними конфліктами на Середньому Сході.

Тренінг організовано спільними зусиллями:

  • Інституту ветеринарної медицини НААН; 
  • Українського науково-дослідного протичумного інституту імені І.І. Мечникова МОЗ України;
  • Українського тренінгового центру з біобезпеки та біозахисту;
  • Міжрегіональної асоціації експертів з безпеки життя.

Детальна інформація на сайті EMPHNET 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: