Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Особливості проведення весняно-польових робіт в агроформуваннях Дніпропетровської області в умовах 2016 року 26.02.2016

Особливості проведення весняно-польових робіт в агроформуваннях Дніпропетровської області в умовах 2016 року

25 лютого на базі Державної установи Інститут сільського господарства степової зони НААН відбулася науково-практична конференція «Особливості проведення весняно-польових робіт в агроформуваннях Дніпропетровської області в умовах 2016 року».

У конференції взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман, народний депутат України, радник голови облдержадміністрації Вадим Нестеренко, провідні вчені НААН, голови районних державних адміністрацій, начальники районних управлінь (відділів) агропромислового розвитку, керівники сільгосппідприємств та фермерських господарств, керівники обласних служб АПК.

У практичній частині було представлено зразки монолітів озимих культур, які представляли біологічний стан пшениці озимої, ячменю озимого і ріпаку озимого, висіяних по різним попередникам та в різні строки. Презентацію монолітів проводив директор інституту, член-кореспондент НААН Анатолій Черенков .

Пленарну частину конференції відкрив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

У пленарній частині виступив з докладом про ситуацію в галузі АПК України Вадим Нестеренко. Також виступили академік-секретар відділення рослинництва НААН Олександр Іващенко з докладом на тему «Агротехнологічна і організаційна стратегія інноваційного забезпечення весняно-польових робіт», директор Інституту сільського господарства степової зони, член-кореспондент НААН Анатолій Черенков з докладом про «Особливості проведення весняно - польових робіт в умовах2016 року», начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Удовицький з докладом про «Підсумки роботи в агропромисловому комплексі за 2015 рік та підготовка до проведення весняно-польових робіт у2016 році», зав. лабораторії агробіологічних ресурсів озимих культур, кандидат с.-г. наук Микола Солодушко з докладом про «Технологічні основи збереження високої продуктивності озимих культур різного стану розвитку» , зав. лабораторії агробіологічних ресурсів кукурудзи, кандидат с.-г. наук Микола Дудка з докладом про «Підвищення ефективності використання агробіологічних ресурсів кукурудзи на основі вологозберігаючих технологій», зав. лабораторії ярих зернових і зернобобових культур, кандидат с.-г. наук Анатолій Гирка з докладом про «Значення ярих зернових і зернобобових культур в балансі зернової продукції за умов реструктуризації посівних площ», зав. кафедри агрохімії, доктор с.-г. наук, професор ДДАЕУ Сергій Крамарьов з докладом про «Особливості раціонального застосування мінеральних добрив при вирощуванні зернових культур».

Також відбулися виступи всіх бажаючих і презентації новітніх розробок підприємств, які працюють у галузі агропромислового виробництва.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: