Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Стратегія весняного поля – 2016 24.02.2016

Стратегія весняного поля – 2016

Своєчасне та високоорганізоване проведення весняно-польових робіт – актуальне питання аграріїв Хмельниччини. Тому, за ініціативи заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка 18 лютого відбувся круглий стіл за участю Олександра Корнійчука, директора Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук (м. Вінниця) з представниками Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та аграріями області.

Основною метою зустрічі всі присутні визначили напрацювання спільних рекомендацій для їх подальшого використання в проведенні комплексу весняно-польових робіт.

У своєму виступі Олександр Корнійчук зробив аналіз погодних умов, що склалися в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. та надав науково-практичні рекомендації по догляду за озимими культурами та проведенням польових робіт у весняний період. Особливу увагу він акцентував на особливостях живлення та захисту рослин, оптимізації структури посівних площ, технологіях сівби ярих культур, вологозберігаючих та енергоощадних системах обробітку ґрунту.

У ході зустрічі учасники задали низку питань, які є актуальними в організації та проведенні весняно-польових робіт.

Підводячи підсумки круглого столу, Володимир Кальніченко подякував усім за плідну працю та зазначив, що для того, щоб мати хороший результат усі заходи на полі потрібно проводити вчасно, добросовісно та якісно.

Усі напрацьовані під час зібрання рекомендації буде надіслано на районні державні адміністрації задля їх подальшого практичного застосування.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: