Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Cтратегія сільськогосподарського виробництва у 2016 році 24.02.2016

Cтратегія сільськогосподарського виробництва у 2016 році

17 лютого на базі Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН відбулась нарада обласного рівня за участі Голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія. Було обговорено питання щодо стратегії сільськогосподарського виробництва у 2016 році.

Учасниками заходу були голови районних державних адміністрацій, начальники структурних підрозділів районних державних адміністрацій з питань агропромислового комплексу, керівники сільськогосподарських підприємств, члени колегії Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Відкриваючи роботу засідання, керівник Вінниччини висловив вдячність господарникам регіону за розуміння та співпрацю упродовж минулого року. Відтак підкреслив, що для Вінницької області аграрний бізнес є сьогодні локомотивом економічного зростання. Очільник регіону відзначив, що 2015 рік був для аграріїв непростим та засвідчив можливі у перспективі проблемні позиції, а тому нині йдеться про необхідність відпрацювання спільних дій стосовно подальшого розвитку галузі.

У ході наради директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Микола Неїлик підбив підсумки роботи підприємств агропромислового комплексу області за 2015 рік та висвітлив завдання на 2016 рік.

У своєму виступі директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Олександр Корнійчук зробив аналіз погодних умов, що склалися в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. та надав науково-практичні рекомендації по догляду за озимими культурами та проведенням польових робіт у весняний період. Особливу увагу він акцентував на особливостях живлення та захисту рослин, оптимізації структури посівних площ, технологіях сівби ярих культур, вологозберігаючих та енергоощадних системах обробітку ґрунту.

Крім того, учасники зібрання заслухали інформацію про зміни земельному законодавстві та особливості оподаткування сільськогосподарських підприємств у 2016 році.

Учасники наради ознайомилися із виставкою, де було презентовано насіння сільськогосподарських культур селекції Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН та інших наукових установ Національної академії аграрних наук України, а також моноліти озимих колосових та хрестоцвітих культур. 

фото2.JPG


Повернення до списку



Новини України

Пошук: