Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Найталановитіші молоді вчені НААН отримали Премії Верховної Ради України 12.02.2016

Найталановитіші молоді вчені НААН отримали Премії Верховної Ради України

10 лютого 2016 року в урочистій обстановці Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич та Голова Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний вручили щорічні Премії Верховної Ради України найталановитішим молодими ученим: у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок; педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів; за внесок молоді в розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

Лауреатами премії у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок стали молоді вчені Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН Оксана Щербак, кандидат сільськогосподарських наук, завідувачка лабораторії біотехнології, Олена Сидоренко – кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник лабораторії біорізноманіття і банку генетичних ресурсів тварин, Павлина Джус – кандидат біологічних наук, завідувачка лабораторії селекції м’ясної худоби, за роботу «Збереження і використання генетичних ресурсів сільськогосподарських тварин за застосування молекулярно-генетичних та біотехнологічних методів».


Довідково: Премія Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок започаткована у 2008 році відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про Премії Верховної Ради України молодим вченим в галузі фундаментальних і прикладних досліджені та науково-технічних розробок».

Згідно з Постановою Верховною Радою України, щороку встановлюється 20 премій Верховної Ради України. Розмір премії становить 20 тис. гривень кожна, колектив претендентів на присудження однієї премії не може перевищувати чотирьох осіб.

Лауреатами премії за 2014 рік стали 42 науковця, з яких один доктор наук та 37 кандидатів наук. Ними представлено наукові дослідження з математики;інформатики; механіки; фізики і астрономії; матеріалознавства; техніки; енергетики; хімії; біохімії, молекулярної біології; загальної біології; сільського господарства; соціології, історії, права та літератури. З них 8 робіт Національної академії наук України, 8 робіт - Міністерства освіти і науки України, 3 роботи Національної академії аграрних наук України та одна робота Міністерства внутрішніх справ України.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: