Науковці назвали джерела рослинного білка, що стануть альтернативою сої
Проблема пошуку рослин, що компенсували б потребу в отриманні рослинного білка та стали заміною сої, залишається відкритою. Про це йшлося на семінарі «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології», де також були представлені різні види високобілкових культур.
Крім того, спікерами була визначена їх пріоритетність залежно від природної зони. Так, для Полісся характерні такі культури, як люпин, боби кормові, вика яра, горох посівний, сераделла. Для Лісостепу у пріоритеті залишаються горох, нут, боби кормові, вика яра і паннонська, а для Степу – нут, сочевиця, горох.
«Раніше ми базували виробництво високобілкових культур на посівах гороху, що складали станом на 1990 р. приблизно 1,5 млн. Зараз маємо не менше 2 млн га соєвого поля. Тож є сподівання, що у 2020 р. зазначені нетрадиційні джерела рослинного білка також займуть чільне місце у цьому переліку корисних культур», — коментує заступник директора з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Сергій Іванюк.
Джерело: KURKUL.COM
Пошук:
04.06.2020
УВАГА – СЬОГОДНІ (4.06) ТА ЗАВТРА (5.06) У УКРАЇНСЬКИХ НАУКОВЦІВ ЩЕ Є МОЖЛИВІСТЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У БЕЗКОШТОВНИХ ВЕБІНАРАХ ІЗ ВИКОРИСТАННЯ БАЗИ ДАНИХ WEB OF SCIENCE
04.06.2020
Зараз ми бачимо найгірші показники, тобто дно молочної галузі, після чого без державної підтримки Україна втратить її, - Вадим Чагаровський
04.06.2020
Президент запровадив в Україні нове свято – День фермера.
03.06.2020
Заробітна плата в агросекторі зросла на 16,5%
03.06.2020
Уряд планує створити малим фермерам платформу для онлайн-продажів
Новини України 411 — 415 з 833
Початок | Поперед. | 81 82 83 84 85 | Наст. | Кінець