Науковці назвали джерела рослинного білка, що стануть альтернативою сої
Проблема пошуку рослин, що компенсували б потребу в отриманні рослинного білка та стали заміною сої, залишається відкритою. Про це йшлося на семінарі «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології», де також були представлені різні види високобілкових культур.
Крім того, спікерами була визначена їх пріоритетність залежно від природної зони. Так, для Полісся характерні такі культури, як люпин, боби кормові, вика яра, горох посівний, сераделла. Для Лісостепу у пріоритеті залишаються горох, нут, боби кормові, вика яра і паннонська, а для Степу – нут, сочевиця, горох.
«Раніше ми базували виробництво високобілкових культур на посівах гороху, що складали станом на 1990 р. приблизно 1,5 млн. Зараз маємо не менше 2 млн га соєвого поля. Тож є сподівання, що у 2020 р. зазначені нетрадиційні джерела рослинного білка також займуть чільне місце у цьому переліку корисних культур», — коментує заступник директора з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Сергій Іванюк.
Джерело: KURKUL.COM
Пошук:
03.03.2021
Держпідтримка АПК у 2021 році: озвучено зміни
01.03.2021
2020 року взаємна торгівля агропродукцією між Україною та ЄС сформувала другий в історії результат за обсягами – 10,2 млрд дол. США – Інститут аграрної економіки
25.02.2021
Внаслідок недосконалості положень Закону України № 1115 поставки сільгосппродукції, що підпадають під його дію, можуть бути заблоковані – Інститут аграрної економіки
24.02.2021
Україна зміцнює роль гаранта світової продовольчої безпеки
24.02.2021
Дієва аграрна політика на місцях є пріоритетом Мінагрополітики – Роман Лещенко
Новини України 196 — 200 з 833
Початок | Поперед. | 38 39 40 41 42 | Наст. | Кінець