Науковці назвали джерела рослинного білка, що стануть альтернативою сої
Проблема пошуку рослин, що компенсували б потребу в отриманні рослинного білка та стали заміною сої, залишається відкритою. Про це йшлося на семінарі «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології», де також були представлені різні види високобілкових культур.
Крім того, спікерами була визначена їх пріоритетність залежно від природної зони. Так, для Полісся характерні такі культури, як люпин, боби кормові, вика яра, горох посівний, сераделла. Для Лісостепу у пріоритеті залишаються горох, нут, боби кормові, вика яра і паннонська, а для Степу – нут, сочевиця, горох.
«Раніше ми базували виробництво високобілкових культур на посівах гороху, що складали станом на 1990 р. приблизно 1,5 млн. Зараз маємо не менше 2 млн га соєвого поля. Тож є сподівання, що у 2020 р. зазначені нетрадиційні джерела рослинного білка також займуть чільне місце у цьому переліку корисних культур», — коментує заступник директора з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Сергій Іванюк.
Джерело: KURKUL.COM
Пошук:
14.12.2023
Скільки коштуватиме новорічний стіл 2024: аналіз НААН
11.12.2023
Із біосферного заповідника "Асканія-Нова" НААН росіяни вивезли рідкісних тварин
07.12.2023
Ґрунтовий покрив України в умовах воєнних дій: стан, виклики, заходи з відновлення
30.11.2023
Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси
07.11.2023
Директор Асканія-Нова прокоментував ситуацію, яка склалася в окупованому біосферному заповіднику
Новини України 6 — 10 з 833
Початок | Поперед. | 1 2 3 4 5 | Наст. | Кінець