Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Майстер-клас «Олійні культури в області: технології вирощування, зберігання та переробки» 08.02.2016

Майстер-клас «Олійні культури в області: технології вирощування, зберігання та переробки»

3 лютого 2016 року на базі Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН проведено майстер-клас «Олійні культури в області: технології вирощування, зберігання та переробки».

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Турчин П.І. у своєму виступі наголосив, що досить вагомою умовою збільшення виробництва насіння олійних, формування їх ресурсів для переробки, задоволення потреб внутрішнього ринку й експортного потенціалу, в тому числі для вирішення проблеми використання олійних культур для виробництва збалансованих комбікормів є підвищення урожайності, розширення посівів, а також раціональне розміщення їх по регіону.

У майстер-класі взяли участь директор Центру експертизи сортів рослин – Сахошко М.М., доктор с.-. наук, професор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН, завідувач кафедри рослинництва СНАУ – Троценко В.І., старший викладач кафедри економіки та менеджменту Сумського НАУ – Ільченко О.В., керівники і агрономи сільськогосподарських підприємств, фермери, спеціалісти державних служб, дослідних господарств і агропромислових формувань області та представники компаній, які займаються забезпеченням сільгосптоваровиробників області засобами захисту рослин, регуляторами росту та добривами.

Учасники заходу ознайомились із рекомендованими до вирощування на Сумщині сортами та гібридами насіння олійних культур, технологіями вирощування сої, станом та перспективою розвитку виробництва соняшнику в сучасних умовах.

Особливу увагу було приділено технологіям вирощування сої, льону-довгунця в умовах північно-східного Лісостепу України. Учасники майстер-класу мали можливість наглядно ознайомитись з дослідами щодо ефективності застосування препаратів азотфіксуючих бактерій сої.

Представники провідних компаній із засобів захисту рослин, регуляторів росту, мінеральних добрив та насіння презентували свою продукцію та акцентували увагу на особливостях застосування препаратів на посівах олійних культур.

DSC02795.JPG


Повернення до списку



Новини України

Пошук: