Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Науково-практичний семінар «Соя, сорго – підвищення ефективності сільського господарства України» 08.02.2016

Науково-практичний семінар «Соя, сорго – підвищення ефективності сільського господарства України»

3 лютого 2016 року в Інституті тваринництва НААН відбувся науково-практичний семінар «Соя, сорго – підвищення ефективності сільського господарства України», організаторами якого були Департамент агропромислового розвитку Харківської ОДА, «Українська асоціація виробників і переробників сої», ТОВ «Науково-виробниче товариство «УКРСОРГО» та Інститут тваринництва НААН.

У роботі семінару взяли участь 134 особи із 65 організацій, зокрема директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА О. В. Нездюр, президент «Української асоціації виробників і переробників сої», В. Н. Тимченко, Голова Асоціації сільгоспвиробників Харківської області І. Д. Глянь, заступник директора Харківської філії Харківського обласного державного центру з експертизи сортів рослин О. О. Ісаєнко, директор Інституту тваринництва НААН член-кореспондент Є.В. Руденко, генеральний директор ТОВ «НВТ «Укрсорго» Я. Б. Бардин та його заступник В. М. Коломієць, віце-президент асоціації «Українська асоціація виробників і переробників сої», провідні науковці Інституту тваринництва НААН, представники фірм, керівники та спеціалісти господарств Харківської області.

У вступному слові директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА О.В. Нездюр наголосив на перспективі розвитку ринку сої і сорго, нарощуванні обсягів їх виробництва із урахуванням зростання попиту на вітчизняному та світовому аграрних ринках і завданням адміністрації області стосовно сприяння виходу бізнесу на світовий ринок. Директор Інституту тваринництва НААН Н Є.В.Руденко зупинився на оптимізації структури раціонів у годівлі сільськогосподарських тварин з використанням повножирової сої та зерна сорго.

Учасники семінару обговорювали проблеми і шляхи їх розв’язання щодо сучасного стану та перспектив розвитку вирощування і виробництва зернового та цукрово-силосного сорго за різних технологій в умовах України, шкідників сорго і заходів з обмеження їх чисельності в умовах Лісостепу України. Також було зосереджено увагу на можливостях українських виробників сої в світі, Європі і особливостях сортової технології сої.

За результатами роботи семінару було зазначено, що сорго і соя мають стати тими культурами, на базі яких можна організувати стійке, гарантоване і високопоживне кормовиробництво для всіх видів сільськогосподарських тварин, а також отримувати сировину для нових напрямів переробної промисловості.   

Seminar sorgo 2.jpg


Повернення до списку



Новини України

Пошук: