Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Відбулось засідання Президії Національної академії аграрних наук України 28.01.2016

Відбулось засідання Президії Національної академії аграрних наук України

27 січня 2016 року під головуванням Президента НААН академіка Гадзала Я.М. відбулось засідання Президії Національної академії аграрних наук України, на якому було розглянуто питання «Про ефективність діяльності Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства». Із звітом виступив академік НААН, директор ННЦ «ІМЕСГ»Адамчук В.В.

У засіданні крім членів Президії НААН взяли участь і виступили в обговоренні зазначеного питання народні депутати Верховної Ради України Гордєєв А.А., Хлань С.В.; академік НААН, професор НУБІП України Булгаков В.М.; член-кореспондент НААН, радник ректора НУБІП України Войтюк Д.Г.; член-кореспондент НААН, директор УкрНДІПВТ імені Л. Погорілого Кравчук В.І.; почесний член НААН Михайленко М.К.;заступник директора Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики України Гринько П.В.; виконавчий директор Української Асоціації аграрних інженерів Кульгавий В.Ф.; заступник Президента асоціації «Укравтопром» Папашин О.Х.; генеральний директор ТОВ «Агроремсервіс-2005» Лазаренко І.П.; генеральний директор ТДВ «Брацлав» Михайленко П.М.

Було відмічено, що ННЦ «ІМЕСГ» є головною науково-методичною установою з координації наукових досліджень щодо розробки екологічно безпечних енергоощадних технологічних процесів і технічних засобів для виробництва продукції рослинництва та тваринництва, а також наукових засад забезпечення надійності сільськогосподарської техніки в процесі експлуатації та при відновлені і ремонті. Наукові дослідження Центру спрямовані на вирішення пріоритетних завдань агроінженерної науки, зокрема: розроблення наукових засад з раціонального формування матеріально-технічної бази агропромислового комплексу; створення нових зразків техніки та обладнання для агропромислового виробництва; раціональне комплектування машино-тракторних парків аграрних підприємств; розроблення та вдосконалення електротехнологій, мехатроніки, робототехніки, автоматизованих систем управління виробництвом продукції рослинництва і тваринництва. ННЦ «ІМЕСГ» співпрацює з спорідненими інститутами зарубіжних країн, зокрема, Білорусії, Казахстану, Литви, Румунії, Естонії, Латвії, Польщі.

Разом з тим, виступаючі наголосили, що Центром не достатньо забезпечено загальну координацію інженерних досліджень, які виконують за державним замовленням вчені аграрного профілю інших відомств і вищих навчальних закладів. Потребують розширення дослідження з автоматизації технічних засобів, комп’ютеризації управління виробничими процесами в АПВ. Пріоритетними завданнями мають стати автономізація енергетичного забезпечення та подолання існуючих проблем в техніко-технологічному оснащенні АПВ, створення необхідних технічних засобів для органічного виробництва продукції, обґрунтування шляхів зменшення енергомісткості та матеріаломісткості сільськогосподарської продукції, підвищення її безпеки.

За результатами обговорення діяльність ННЦ «ІМЕСГ» визнано задовільною. Окреслено перспективи співпраці науковців та виробничників в рамках Координаційного центру з інноваційного розвитку вітчизняного сільськогосподарського та автотранспортного машинобудування, створеного на базі Центру спільно з асоціаціями підприємств галузей сільськогосподарського машинобудування та автомобілебудування з метою сприяння підвищенню технічного рівня і конкурентоспроможності сільськогосподарської і транспортної техніки вітчизняного виробництва.

IMG_0443 (2).JPG

IMG_0444 (2).JPG

Повернення до списку



Новини України

Пошук: