Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Відбулось чергове засідання Бюро Президії НААН 20.01.2016

Відбулось чергове засідання Бюро Президії НААН

20 січня 2016 р. відбулось чергове засідання Бюро Президії НААН під головуванням президента академіка НААН Ярослава Михайловича Гадзала. Члени Президії HAАH та запрошені заслухали й обговорили наукову доповідь директора Державної дослідної станції птахівництва НААН кандидата біологічних наук О.В.Терещенка «Наукові засади виробництва продукції птахівництва як елемент сталого розвитку сільських територій».

В обговоренні взяли участь директор Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН член-кореспондент Г.М.Седіло, заступник директора Департаменту тваринництва Мінагрополітики України В.А.Пищолка, в.о.академіка-секретаря Відділення ветеринарної медицини НААН член-кореспондент НААН М.С. Мандигра, заступник директора з наукової роботи Інституту розведення і генетики імені М.В.Зубця НААН член-кореспондент НААН С.Ю.Рубан, завідувач кафедри біології Національного університету біоресурсів і природокористування України академік М.І.Сахацький, завідувач лабораторії хвороб птиці ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» доктор ветеринарних наук С.В.Музика. Було відзначено, що птахівництво залишається практично єдиною підгалуззю тваринництва, здатною до прискореного збільшення чисельності поголів’я і нарощування обсягів виробництва завдяки швидкій окупності та забезпечення населення порівняно дешевою харчовою продукцією. Все більшим попитом у населення користується птиця комбінованого напряму продуктивності, від якої можна отримувати яйця і м'ясо високої якості. Забезпечення населення птицею пов’язане із якістю інкубаційного матеріалу, який надходить від населення, фірм-перепродавців імпортної продукції та дрібних птахогосподарств, що призводить до отримання молодняку невідомого походження та якості із постійною потенційною загрозою розповсюдження інфекційних захворювань.

Потребує впровадження загальна система забезпечення ветеринарно-санітарного благополуччя на сільських територіях. Це допоможе власникам дрібних птахопідприємств вчасно отримувати консультаційну і практичну допомогу.

Присутні на засіданні дійшли одностайного висновку щодо необхідності розроблення комплексної програми вітчизняного птахівництва, зосередження зусиль на створенні вітчизняних порід і кросів сільськогосподарської птиці.

Президія НААН ухвалила відповідний проект постанови.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: