Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Фонд «Монсанто» виділить грант на оцифрування депозитарію Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки 19.11.2015

Фонд «Монсанто» виділить грант на оцифрування депозитарію Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки

Фонд «Монсанто» оголосив про рішення виділити 25 тис. доларів США (близько 600 тис. гривень) на реалізацію проекту Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки Національної академії аграрних наук України. Проект передбачає створення лабораторії для оцифрування фондів бібліотеки – унікальної колекції вітчизняних та іноземних видань аграрної тематики ХІХ-ХХІ століть обсягом понад 1 мільйон одиниць збереження.

За кошти гранту буде придбано необхідне обладнання та програмне забезпечення, що дозволить зберегти у цифровому вигляді раритетні видання з колекції бібліотеки. У перспективі оцифрування дозволить також надати доступ до фондів бібліотеки для більш широкого кола читачів.

«Доступ до унікальної колекції літератури аграрної тематики мають отримати як учені та студенти, так і практикуючі агрономи, – зазначив Віталій Федьчук, директор з корпоративних питань та зв’язків з громадськістю «Монсанто Україна». – Сподіваємося, що це не лише сприятиме розвитку аграрної науки України, але й допоможе фахівцями аграрного сектору розвивати та поглиблювати свої знання».

Про Національну наукову сільськогосподарську бібліотеку
Національна наукова сільськогосподарська бібліотека Національної академії аграрних наук України – спеціальна бібліотека загальнодержавного значення, провідний галузевий депозитарій сільськогосподарської та лісогосподарської літератури, комплексний бібліотечно-інформаційний, культурно-просвітницький, науково-методичний та видавничий центр, що сприяє збереженню, створенню і використанню інформаційних ресурсів та науковому забезпеченню інформаційно-бібліотечного супроводження агропромислового виробництва. Сьогодні це науково-інформаційний центр з понад мільйонним документо-інформаційним потенціалом на 32 мовах із 59 країн світу.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: