Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

06.11.2015

Круглий стіл з моніторингу та регулювання параметрів мікроклімату тваринницьких приміщень


4 листопада 2015 року на базі Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН проведено круглий стіл за участі науковців дослідної станції і ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» з моніторингу та регулювання параметрів мікроклімату тваринницьких приміщень. 

Метою проведення заходу було обговорення актуальних нині питань, передусім пов’язаних із дослідженням рівня забрудненості тваринницьких приміщень шкідливими газами такими як аміак, сірководень, вуглекислий газ тощо. 

Учасники круглого столу зосередили увагу, зокрема на результатах досліджень параметрів мікроклімату експериментальної кролеферми Державного підприємства «Дослідного господарства «Драбівське» Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН», ефективності дії приладів і обладнання з визначення, удосконалення системи вентиляції та обігріву тваринницького приміщення Науковці також дискутували про необхідність удосконалення існуючих та створення нових приладів для моніторингу параметрів мікроклімату у тваринницьких приміщеннях, зокрема Гончар О.Ф., заступник директора з наукової роботи Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН, наголосив на необхідності створення інноваційних зразків технічних засобів, які б відрізнялися від існуючих більшою точністю та нижчою собівартістю. Учасники круглого столу не оминули увагою й питання співпраці між науковими установами по спільній апробації та впровадженню нового обладнання у виробництво.

Організатори й учасники заходу сподіваються, що тісна взаємодія між установами й надалі буде сприяти запровадженню сучасних розробок зі створення оптимальних зоогігієнічних умов утримання сільськогосподарських тварин. .

Повернення до списку



Новини України

Пошук: