Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Круглий стіл „Інформаційні ресурси для аграрної науки і освіти: інтеграція і технології доступу” 28.10.2015

Круглий стіл „Інформаційні ресурси для аграрної науки і освіти: інтеграція і технології доступу”

23 жовтня 2015 р. у Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці Національної академії аграрних наук України відбувся круглий стіл „Інформаційні ресурси для аграрної науки і освіти: інтеграція і технології доступу” за участі представників бібліотек науково-дослідних установ і галузевих освітніх закладів системи НААН, Мінагрополітики та провідних бібліотек України і зарубіжжя.

З привітальним словом до присутніх звернувся директор ННСГБ член-кореспондент НААН Віктор Вергунов та наголосив на актуальності питання, що виноситься на розгляд і побажав плідної роботи та конструктивних рішень.

Заступник директора з наукової роботи ННСГБ доктор сільськогосподарських наук, професор Олексій Тарабрін у своєму виступі зупинився на питаннях інформаційно-бібліотечного забезпечення вітчизняної аграрної науки та освіти.

Завідувачка відділу наукового формування інформаційних ресурсів Білоруської сільськогосподарської бібліотеки Світлана Воронович поділилася досвідом колег щодо забезпечення користувачів власними та світовими ресурсами.

Методист Житомирського національного аграрно-екологічного університету Ірина Гейзе репрезентувала відеоролик щодо запровадження технології автоматизованої ідентифікації документно-інформаційних ресурсів у науковій бібліотеці ЖНАЕУ.

DSCN3630 Вергунов-001.jpg

Лев Рудзський, член Правління Міжнародної Асоціації «ЕБНІТ» зупинився на питаннях забезпечення інформацією віддаленого користувача.

Леонід Костенко, завідувач відділом бібліометрії та наукометрії Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського кандидат технічних наук, с. н. с. окреслив методологію та інструментарій створення бібліометричних профілів і їх реалізацію в пошуковій системі Google Scholar.

Після дискусій та обговорення проблемних питань учасниками круглого столу було прийнято проект рекомендацій щодо подальшої корпоративної співпраці ННСГБ НААН з аграрними бібліотеками.

Під час проведення Круглого столу працювала книжкова виставка «Інформаційні ресурси ННСГБ НААН для наукового забезпечення АПВ України».


Повернення до списку



Новини України

Пошук: