Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Міжнародна науково-практична конференція «Ґрунтові ресурси – основа сталого розвитку країни» 20.10.2015

Міжнародна науково-практична конференція «Ґрунтові ресурси – основа сталого розвитку країни»

16 жовтня 2015 року на базі аеропорту «Харків» у рамках Міжнародного аграрного форуму «AGROPORT - 2015» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Ґрунтові ресурси – основа сталого розвитку країни». Захід проведено за підтримки Глобального ґрунтового партнерства (ФАО), Національної академії аграрних наук України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Харківської обласної державної адміністрації.

У заході брали участь: координатор з надзвичайних програм ФАО в Україні Ф. Тоіров, член Міжнародного комітету по ґрунтах Глобального ґрунтового партнерства П. Красильников, професор Жишовського національного університету Я. Генсерн (Польща), перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Я. Краснопольський, президент Національної академії аграрних наук України Я. Гадзало, в.о. академіка-секретаря Відділення землеробства, меліорації та механізації НААН Л. Пилипенко, директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики України В. Топчій, голова Харківської обласної державної адміністрації І. Райнін, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації М. Беккер, директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА О. Нездюр, президент Українського товариства ґрунтознавців та агрохіміків В. Дегтярьов. Відеозвернення з привітанням надіслав президент Міжнародного союзу ґрунтознавців Р. Хорн.

Згідно з програмою конференції проведено пленарне засідання (AGRO SOIL) за участю представників виконавчої влади та семінари: «Використання техніки та технологій для ефективного фермерства» (AGRO TECHNOLOGY); «Вирощування органічної сільськогосподарської продукції: технології виробництва та якості, сертифікація, досвід» (AGRO ORGANIC); «Cучасні ІТ-технології в сільському господарстві: дистанційне зондування та аерофотозйомка ґрунтів, ГІС-технології» (AGRO SMART). До програми було включено: квест для активних і допитливих аграріїв «Про що мовчать та говорять ґрунти»; презентацію наукових розробок для розвитку фермерства; виставку сучасних плакатів з проблем екології; демонстрацію монолітів ґрунтів України.

Підсумком Міжнародної науково-практичної конференції стала Резолюція (звернення) учасників заходу до Уряду, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства екології та природних ресурсів України, облдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо підтримки у вирішенні завдань з підвищення родючості ґрунтів, захисту їх від деградації і забруднення з метою забезпечення підвищення врожайності сільськогосподарських культур, збільшення обсягу виробництва високоякісної екологічно безпечної продукції та забезпечення продовольчої безпеки держави, збереження ландшафтного і біологічного різноманіття, створення екологічно безпечних умов проживання населення і провадження господарської діяльності. Законодавчою основою вирішення цих завдань має стати затвердження Національної програми охорони ґрунтів України.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: