Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Засідання робочої групи з удосконалення системи охорони об’єктів інтелектуальної власності, створених науково-дослідними установами НААН 09.10.2015

Засідання робочої групи з удосконалення системи охорони об’єктів інтелектуальної власності, створених науково-дослідними установами НААН

За дорученням в.о. віце-президента Національної академії аграрних наук України А.В. Балян 7 жовтня 2015 року на базі Відділення наукового забезпечення інноваційного розвитку НААН відбулося засідання робочої групи з удосконалення системи охорони об’єктів інтелектуальної власності в мережі НААН. У засіданні взяли участь представники Відділень, які в свою чергу працюватимуть із фахівцями з охорони прав інтелектуальної власності кожної науково-дослідної установи Академії.

Керівництво Національної академії аграрних наук України неодноразово порушувало питання удосконалення системи охорони об’єктів інтелектуальної власності, створених у сфері наукової та науково-технічної діяльності установ НААН. Упродовж останніх років в Академії створено не один десяток об’єктів інтелектуальної власності, які пройшли кваліфікаційну експертизу і захищені патентом. Але система трансформації із паперового носія у розробку, яка може гідно конкурувати на галузевих ринках, потребує удосконалення.

Враховуючи важливість питання, керівник робочої групи Лук’янчук Л.В. подала таблиці для аналізу використання об’єктів права промислової власності, авторських і суміжних прав, об’єктів інтелектуальної власності у рослинництві та тваринництві. У майбутньому робоча група продовжуватиме працювати над механізмом спільних і ефективних дій удосконалення захисту, набуття та реалізації прав інтелектуальної власності НААН.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: