Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку галузі свинарства України» 25.09.2015

Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку галузі свинарства України»

23 по 25 вересня 2015 року в Інституті свинарства і агропромислового виробництва НААН відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку галузі свинарства України» з нагоди 85-річчя заснування наукової установи.

У роботі конференції взяли участь провідні вчені, викладачі, аспіранти, представники державних установ і органів влади, делегації агропідприємств України та Німеччини, всього понад 150 осіб.

Відкрив конференцію директор Інституту свинарства і АПВ НААН Волощук В.М. Учасників конференції привітали: в.о.академіка-секретаря Відділення зоотехнії НААН Жукорський О.М., директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Фролов С.О. , голова Полтавської районної ради Степенко В.І., заступник директора Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Альшанова О.О., генеральний директор корпорації «Тваринпром України» Гнатюк С.А., представники наукових установ, вишів та керівники дослідних господарств Інституту.

Метою проведення заходу було обговорення актуальних нині питань, передусім пов’язаних із селекцією, генетикою і фізіологією відтворення свиней; технологіями годівлі та утримання; санітарною гігієною, а також ветеринарного супроводу.

На конференції заслухано 32 доповіді. Зосереджено увагу присутніх на створенні нових заводських типів і ліній різних порід свиней, гібридизації, поглибленні молекулярно-генетичних досліджень, розробленні нових ресурсозберігаючих технологій вирощування свиней і проектування будівництва та реконструкції виробничих приміщень під сучасні технології виробництва. Не оминули увагою й питання екологічних аспектів ведення підгалузі.

Учасники конференції одностайно висловились за продовження традиції періодичного проведення Міжнародних науково-практичних конференцій з проблем свинарства. Організатори й учасники заходу сподіваються, що тісна взаємодія між академічними та університетськими установами дасть у майбутньому позитивний ефект, зокрема у вигляді залучення талановитої молоді до розв’язання проблем розвитку свинарства.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: