Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Буковинська державна сільськогосподарська дослідна станція НААН  святкує своє 75-річчя 15.09.2015

Буковинська державна сільськогосподарська дослідна станція НААН святкує своє 75-річчя

10 вересня 2015 року виповнилось 75 років від дня заснування Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України.

На урочистому засіданні колективу станції з вітальними промовами виступили віце-президент НААН Михайло Бащенко, голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, заступник голови облдержадміністрації Віталій Усик, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Варжевський.

У рамках святкових заходів відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні аспекти селекції і насінництва кукурудзи, традиції та перспективи». Директор станції Василь Осадчук виступив з доповіддю про діяльність станції за період її існування та завдання на перспективу.

На демонстраційному полігоні учасники конференції ознайомились з дослідами і селекційними досягненнями науковців станції. У співавторстві з Інститутом сільського господарства степової зони НААН та Інститутом рослинництва «Порумбень», Буковинською станцією створено та зареєстровано 18 скоростиглих гібридів кукурудзи, серед яких: Кіцманський 215 СВ, Стіжок 192 СВ, ДН Синевир та ін.

У роботі конференції взяли участь науковці Інституту рослинництва «Порумбень» та Інституту генетики, фізіології і захисту рослин з Республіки Молдова, провідних наукових установ України з питань селекції кукурудзи та її насінництва, науково-дослідних інститутів та станцій Карпатського регіону, вищих навчальних закладів.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: