Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Загальні збори Відділення рослинництва у селі Бояни 30.07.2015

Загальні збори Відділення рослинництва у селі Бояни

30-31 липня 2015 року відбулись виїзні загальні збори Відділення рослинництва Національної академії аграрних наук України. Захід проходив на базі Української науково-дослідної станції карантину рослин Інституту захисту рослин НААН (с. Бояни, Новоселицький р-н, Чернівецька обл.).

Василь Гунчак, директор науково-дослідної станції карантину рослин доповів про карантинні об’єкти у західному регіоні країни, була заслухана доповідь Сергія Ретьмана, заступника директора з приводу сучасного стану наукових досліджень із карантину рослин в Україні.

Також присутні на виїзних загальних зборах Відділення рослинництва розглянули біотехнологічні аспекти оздоровлення та прискореного розмноження картоплі та існуючі селекції горіха грецького в Україні. Крім того, на зборах порушувались важливі кадрові питання щодо збільшення державного набору абітурієнтів за спеціальністю «Карантин і захист рослин» та підготовки фахівців із діагностики шкідливих організмів, їх ідентифікації, профілактики. Учасники заходу підкреслили, що нагальним є налагодження контролю післядії метаболітів препаратів і діючих речовин агрохімікатів у польових і овочевих сівозмінах, з метою підвищення стійкості сільськогосподарських культур до шкідливих організмів.

Після обговорення виступів учасники відвідали лабораторії та дослідницькі ділянки станції.

За підсумками загальних зборів, запропоновано звернутися з клопотанням до Мінагрополітики України щодо відокремлення фітосанітарної служби від ветеринарної, що сприятиме покращенню роботи захисту і карантину рослин та об’єднати дії влади, науки, служби карантину для підвищення ефективності карантинних заходів. 


2-IMG_20150730_140045.jpg 1-1-IMG_20150730_135816.jpg


Повернення до списку



Новини України

Пошук: