Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

НААН та американська компанія Ukraine Agro Valley Association розпочинають спільний проект з біоенергетики 28.07.2015

НААН та американська компанія Ukraine Agro Valley Association розпочинають спільний проект з біоенергетики

«Сьогодні ми стоїмо перед реалізацією проекту, загальна оцінка якого близько 350 мільйонів доларів США. Цей проект розписаний на три етапи. Перший етап плануємо розпочати вже восени цього року. Ми врахували проблематику щодо забезпечення тепловою, газовою та електричною енергією України, особливо сектору агропромислового виробництва, враховуючи сезонність, кліматичні особливості в Україні», - сказав віце-президент Національної академії аграрних наук Максим Мельничук. Також він повідомив, що «одним з головних партнерів американської компанії Ukraine Agro Valley Association (UAVA) виступає НААН, адже наукові розробки наших інститутів з біоенергетики, механізації, землеробства, екології, рослинництва, біотехнологій і стануть основним інтелектуальним ресурсом проекту».

Максим Мельничук відзначив, що Національна академія аграрних наук стала на шлях інноваційного розвитку, та переживає фінальні кроки по зміні структури. «На сьогоднішній день практично жодна із державних структур не має чіткого інструменту роботи із бізнесом, особливо із закордонними інвестиціями. Спільний проект UAVA і НААН припускає утворення бізнес-платформи на базі Академії, як інструменту для реалізації інноваційних проектів», - сказав він.

«Техніко-економічне обґрунтування проекту проведуть вчені Національної академії аграрних наук України. Вони мають безцінний досвід та знають особливості розвитку кожного регіону України. Крім того, ми плануємо створити на базі Академії освітні програми лідерства вищої ланки, програми технічної освіти, які будуть готувати фахівців для реалізації проекту з біоенергетики», - розповів Генрі Штеренберг, керівник UAVA. 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: