Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Засідання круглого столу «Перспективи створення вітчизняного трактора на альтернативних видах палива» 24.07.2015

Засідання круглого столу «Перспективи створення вітчизняного трактора на альтернативних видах палива»

23 липня в Національному науковому центрі «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» відбулося засідання круглого столу «Перспективи створення вітчизняного трактора на альтернативних видах палива».

У роботі круглого столу взяли участь провідні фахівці Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», Корпорації УкрАВТО, АТ «Харківський тракторний завод», ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод», ВСГО «Українська асоціація аграрних інженерів», Департаменту землеробства та технічної політики АПК, Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Засідання відкрив директор ННЦ «ІМЕСГ» В. Адамчук. Результати попередніх випробовувань макетного зразка біпаливного трактора ХТЗ 2410-01 з двигуном МеМЗ-307, який працює на пропан-бутані, оприлюднив завідувач відділу «Мобільних енергетичних засобів та біоенергетики» В. Третяк. Також цей напрямок досліджень підтримав головний конструктор АТ «ХТЗ»       В. Бухалов.

Головний конструктор ПАТ «ЗАЗ» Ю. Ральченко розповів про перспективи удосконалення двигунів сімейства МеМЗ-307 та можливість створення їх тракторної модифікації. В свою чергу, заступник Голови Правління з автомобільного виробництва Корпорації УкрАВТО О. Папашев висловив думку щодо створення спільної законодавчої бази для виробників сільськогосподарського машинобудування та автомобільної промисловості.

За результатами засідання прийнято рішення щодо виготовлення на виробничих потужностях ННЦ «ІМЕСГ» дослідної партії біпаливних тракторів класу 0,6 на базі комплектуючих, які поставлять АТ «ХТЗ» та ПАТ «ЗАЗ».

1-1111.jpg


Повернення до списку



Новини України

Пошук: