Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Сьогодні для України важливо подумати про розвиток регіонів, - Ярослав Гадзало 23.07.2015

Сьогодні для України важливо подумати про розвиток регіонів, - Ярослав Гадзало

«Сьогодні важливо подумати про розвиток регіонів. Розглядаючи напрямки аграрної політики в цілому та в через призму кожного регіону, ми бачимо, що загальні умови праці відіграють все більшу роль. Люди повинні мати змогу покращувати рівень свого життя. Важливо не тільки виробляти зерно, але й займатися його переробкою, виробництвом тваринницької продукції, створюючи додаткове джерело поповнення бюджету області», - сказав Ярослав Гадзало, Президент Національної академії аграрних наук України під час зустрічі з німецькими експертами аграрної сфери з питання співробітництва в рамках проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» (APD).

Президент НААН також відзначив, що в країні на цей час не вирішене питання переробної галузі, яка пов’язана з виробництвом сільськогосподарської продукції. «Одна гривна, вкладена в виробництво зерна дає 12 гривень прибутку в потоці виробництва готової продукції харчування. В країні немає замкнутого, циклічного виробництва. Таким чином, Україна втрачає не тільки робочі місця, але і додаткові надходження до державного бюджету», - підкреслив він.

На його думку, нам треба нарощувати високими темпами експорт готової сільськогосподарської продукції, продуктів харчування із високою доданою вартістю. 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: