Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Ярослав Гадзало та представники APD обговорили подальший розвиток німецько-українського агрополітичного діалогу 23.07.2015

Ярослав Гадзало та представники APD обговорили подальший розвиток німецько-українського агрополітичного діалогу

Президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало, голова консалтингової компанії «ІАК Агроконсалтинг» Уляріх Мерц, голова аудиторської компанії GFA Дітер Кюнслинг та керівник проекту APD Фолькер Зассе обговорили подальші можливості співробітництва в рамках проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» (APD), який реалізується за фінансової підтримки Міністерства продовольства та сільського господарства Федеративної Республіки Німеччина.

Як зазначив голова консалтингової компанії «ІАК Агроконсалтинг» Уляріх Мерц, «у найближчих планах роботи проекту APD, організувати своєрідну платформу, на базі якої можна буде спілкуватися з ключовими гравцями аграрного ринку України».

У свою чергу президент НААН Ярослав Гадзало підкреслив, що завдяки керівнику проекту - пану Фолькер Зассе, між НААН і APD побудовані довірчі взаємини, і сторони вже намітили напрямки, за якими можлива подальша співпраця. «Земельна реформа, тваринництво, проблеми екології, аграрної політики в розрізі розвитку регіонів - основні напрямки, які ми можемо і повинні сьогодні обговорювати», - сказав Ярослав Гадзало.

Відповідаючи на запитання німецьких колег щодо розроблення Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015 – 2020 роки президент НААН зазначив, що, на його погляд, Стратегію потрібно було б розробити на більш довший термін – до 2025 року «так як вона ще обговорюється і процес її прийняття не швидкий». «Наприклад, використана при розробці цього документа методологія оцінки землі потребує корегування. Зараз наші науковці готують Національну доповідь Президентові України щодо проблем завершення земельної реформи. З цього питання, нещодавно ми провели круглий стіл, куди були запрошені представники Уряду, народні депутати, Герої України – аграрії, фахівці – еліта агросектору, експерти які мають своє бачення щодо земельної реформи. За підсумками роботи круглого столу створена робоча група, яка буде опрацьовувати пропозиції щодо вдосконалення земельної реформи - відкриття ринку землі, його структури та оцінки» - підкреслив Ярослав Гадзало.

Наприкінці зустрічі, Президент Академії підкреслив зацікавленість з боку української аграрної науки в подальшому співробітництві з німецькими фахівцями в рамках проекту «Німецько-український агрополітичний діалог».


Повернення до списку



Новини України

Пошук: