Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

День поля «Свято українського короваю -2015» на Вінниччині   02.07.2015

День поля «Свято українського короваю -2015» на Вінниччині

2 липня 2015 р. на базі Державного підприємства «Дослідне господарство «Артеміда» Інституту картоплярства НААН (Вінницька обл., м. Калинівка) відбувся День поля «Свято українського короваю - 2015».

У заході взяли участь майже 250 аграріїв України усіх сфер діяльності – науковці науково-дослідних установ НААН, керівники Вінницької ОДА та РДА, департаментів агропромислового розвитку, фермери, іноземні представники, зокрема Румунії та Молдови.

Присутні мали нагоду ознайомитися з новітніми селекційними досягненнями та сучасними технологіями у рослинництві, поділитися власним досвідом, закріпити взаємовигідні бізнес-комунікації між агровиробниками та споживачами сільськогосподарської продукції.

На пленарному засіданні гостей привітав голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, який наголосив, що аграрний сектор протягом останніх декількох років є справді локомотивом економічного зростання в Україні. Він також  зазначив, що ми не маємо права втратити цей шанс і вже найближчим часом мусимо зробити величезний крок уперед у питаннях інтенсифікації виробництва, нарощування вітчизняного потенціалу та конкурентоспроможності продукції.

Видатний український учений-селекціонер, Герой України, академік НАНУ Володимир Моргун ознайомив присутніх з науковими розробками Інституту фізіології рослин та генетики НАН України, зокрема з колекцією цінних зразків пшениці озимої та кукурудзи.

Директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Олександр Корнійчук презентував сортові ресурси зернових колосових та кормових культур.

Про шляхи вдосконалення технології вирощування пшениці озимої розповів член-кореспондент НАН України, доктор біологічних наук Віктор Швартау.

Голова асоціації «Вінницянасінпром» Антон Здор проаналізував стан забезпечення сільського господарства базовим та сертифікованим насінням вітчизняного виробництва.

Про власне бачення подальшого розвитку АПВ у своїх виступах розповіли керівники підприємств – партнерів: В. Кобилянський (ТОВ «Агро»), А. Лахоцький (ТОВ «АДАМА») та багато інших.

Після пленарної частини присутні відвідали демонстраційний полігон, де ознайомилися з агротехнологічними та селекційними напрацюваннями науковців, оглянули колекцію сортів озимих та ярих зернових колосових культур, гірчиці та картоплі.

Наприкінці заходу учасники мали змогу оформити заявки на придбання насіннєвого матеріалу сільськогосподарських культур під урожай 2016 року та укласти угоди на науково-консультаційне забезпечення агровиробництва.

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: