Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Колектив НААН щиро співчуває з приводу смерті Героя України Василя Тація 28.09.2022

Колектив НААН щиро співчуває з приводу смерті Героя України Василя Тація

Колектив Національної академії аграрних наук України з глибокою скорботою повідомляє про те, що сьогодні на 83 році пішов із життя український учений-правознавець, почесний президент Національної академії правових наук України, академік НАН України, почесний ректор Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, Герой України Василь Якович Тацій.

Внесок Василя Яковича в розбудову правової держави України, удосконалення законодавчого процесу і правозастосовної практики неможливо оцінити чи виміряти. Він є автором понад 800 наукових праць, зокрема близько 60 монографій, навчальних посібників та підручників.

Він був членом десятків робочих груп та комісій із розвитку національної правової системи, почесним доктором дев'яти українських та закордонних ЗВО, удостоєний численних державних нагород та відзнак, зокрема звання Героя України з врученням ордена Держави.

Ця втрата є непоправною не лише для родини, а і для всієї країни.

У ці скорботні дні колектив Національної академії аграрних наук висловлює щирі глибокі співчуття рідним і близьким від тяжкої втрати.

Повернення до списку