Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
19.06.2021

Інститут сільського господарства Полісся НААН приступив до розробки наукових програм по вирощуванню лохини

Інститут сільського господарства Полісся НААН приступив до розробки наукових програм по вирощуванню ягідних культур, зокрема, лохини, – ягоди, яка, попри низку відомих корисних якостей, ще недостатньо вивчена з наукової точки зору.

Так, 15 червня у рамках виконання наукової програми за участю директора ІСГП Сергія Рижука, наукових співробітників Інституту було проведено підготовку дослідної ділянки, а саме, ґрунту - для закладання плантації лохини.

Лохина котрий сезон підряд залишається фаворитом серед ягід. Але все ще відчувається брак знань щодо агротехніки вирощування цієї культури. Так, окрім оптимальної вологості і відсутності спеки, для нормального росту і плодоношення лохина потребує землі з кислим середовищем. Для підкислення ґрунту застосовують різні методи.

lox3.jpg

lox5.jpg

«Основні аспекти технології підготовки ґрунту на зазначеній плантації взято з наукових розробок вчених Інституту та за результатами проведених в Інституті наукових дослідів», - розповідає науковий співробітник відділу землеробства і меліорації Сергій Лябах.

Розробки науковців дадуть можливість перейти від аматорських до ґрунтовних наукових досліджень і підготовки рекомендацій для приватних і промислових господарств щодо технології вирощування лохини.

 


Повернення до списку