Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Міжнародний день поля «Інновації у сільському господарстві півдня України» став відкритим майданчиком для спілкування науковців і агровиробників 05.06.2020

Міжнародний день поля «Інновації у сільському господарстві півдня України» став відкритим майданчиком для спілкування науковців і агровиробників


4 червня на базі  Інституту зрошуваного землеробства відбувся Міжнародний день поля «ІННОВАЦІЇ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ ПІВДНЯ УКРАЇНИ». В заході взяли участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Гусєв Юрій Веніамінович, заступник голови Херсонської обласної ради Булюк Віталій Вікторович, академік-секретар Відділення рослинництва Національної академії аграрних наук України, академіка НААН Кондратенко Петро Васильович; директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Олександр Миколайович Паливода, представники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства, вчені науково-дослідних установ Національної академії аграрних наук України, науковці та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти України. В цілому у Дні поля взяли участь близько 300 осіб.

Учасники заходу ознайомились з науковими досягненнями та розробками Інституту зрошуваного землеробства НААН та інших установ, відвідали демонстраційні полігони новітніх досягнень вітчизняної та зарубіжної аграрної науки в галузі селекції пшениці озимої, ячменю, кукурудзи, сої, люцерни, гороху, льону олійного, ріпаку озимого, соняшнику та технологій їх вирощування.

Вчені Інституту презентували інноваційні технології штучного зволоження в зрошуваному землеробстві, впровадження сучасних інструментів та інформаційних засобів у польових умовах.

У рамках заходу на постійно діючому регіональному полігоні Інституту зрошуваного землеробства учасникам були представлені досягнення провідних селекційних установ системи Національної академії аграрних наук (більше 500 ділянок), екологобезпечні та сучасні агротехнології вирощування зернових, технічних та нішевих культур на зрошуваних і неполивних землях.

День поля став відкритим майданчиком для спілкування науковців і агровиробників, який проходив у теплій та дружній обстановці. В ході цікавих дискусій і нових знайомств відвідувачі одержали  корисну інформацію та перспективи на майбутнє!

Повернення до списку